Vojvođani godinama čekaju najavljenu rekonstrukciju Poliklinike - a od radova ni traga, ni glasa

Poliklinika Kliničkog centra Vojvodine, stara 38 godina, i dalje čeka svoju najavljenu i obećanu rekonstrukciju. Radovi nisu ni na vidiku, a novca nema.
Vojvođani godinama čekaju najavljenu rekonstrukciju Poliklinike - a od radova ni traga, ni glasa
Foto: 021.rs

Projekat rekonstrukcije kompletne Poliklinike preuzela je Vlada Srbije, ali godinama se čeka da konkretni radovi počnu.

U Vladi Srbije za 021.rs ne odgovaraju na brojna pitanja o realizaciji najavljenih radova, koje čekaju Vojvođani upućeni da se leče u ovoj ustanovi.


Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
Jedinu informaciju o rekonstrukciji 021.rs je dobio od jednog od najmlađih ministarstva - od Ministarstva za javna ulaganja, koje poručuje da još uvek nisu obezbeđena sredstva.
Prve najave rekonstrukcije Poliklinike Kliničkog centra Vojvodine javnost je dobila 2019. godine.
 
Tada su čelnici izneli plan da se, paralelno sa izgradnjom B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine (takozvanih kostura) rekonstruišu Interna klinika i Poliklinika, ali se taj plan nije ostvario.
 
Radovi na B i C blokovima, kako je 021.rs pisao u aprilu, kasne i pomereni su rokovi, ali je za očekivati da će posao biti završen pre nego što rekonstrukcija Poliklinike uopšte počne.
Pre tačno četiri godine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potvrdio je da je obiman posao gotovo ugovoren.
 
"U narednih nekoliko nedelja počinjemo sa radovima na klinici za interne bolesti, a očekujem i da ćemo do kraja godine imati i ugovor za izgradnju B i C blokova Kliničkog centra, nakon odobrenja Evropske investicione banke. Radovi bi na ovim lamelama trebalo da počnu na proleće, a praktično smo sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorili i rekonstrukciju Poliklinike", rekao je Mirović u novembru 2019. godine.
 
Od tada pa do danas nikakvi radovi se ne odvijaju. Mirović je ponovo najavio radove na zgradi Poliklinike u maju 2020. godine, ali je tad rekao da će taj posao raditi Vlada Srbije.
 
Predsednica Vlade Ana Brnabić, ali ni čelnici Ministarstva zdravlja, Kancelarije za javna ulaganja i Evropske investicione banke, od tada pa do danas nisu pominjali Polikliniku. Pokrajinska vlada je u proteklim godinama finansirala (što iz budžeta, što iz kredita) rekonstrukcije mnogih klinika, završetak Kamenice 2, izgradnje Kamenice 3 i ni drugih radova.
 
Pojedini delovi Poliklinike su u jako lošem stanju, a u njima svakodnevno borave mnogobrojni pacijenti i zaposleni. Pravo stanje primetno je u suterenu Poliklinike, gde je smešten deo Klinike za ORL i Klinika za oftalmologiju. Uprkos naporima zaposlenih, toaleti su jedva funkcionalni i u očajnom su stanju.
 
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ovog meseca je u dva navrata u izjavama "osvežio" informaciju da je Vlada Srbije nadležna za rekonstrukciju Poliklinike. Gde je "zapelo" i zbog čega se godinama ništa ne dešava više od nedelju dana ne govore za 021.rs u Vladi Srbije i u Ministarstvu zdravlja.
Jedinu konkretnu informaciju naša redakcija dobila je od Ministarstva za javna ulaganja. 
 
"Predmetni projekat jeste na spisku projekata koje Ministarstvo za javna ulaganja može da realizuje, naravno u zavisnosti od raspoloživih sredstava. Projekat kompletne rekonstrukcije Poliklinike KCV jeste spreman i procenjena vrednost radova je blizu 3 milijarde dinara. Raspisivanje nabavke za radove će biti moguće kada za realizaciju ovog posla budu obezbeđena sredstva", poručuju u ovom ministarstvu.
  • pajo patak

    03.12.2023 14:56
    @Milojko:
    sedi 1, potpuno si promašio temu-rekonstrukcija poliklinike:
    a: ko peva zlo ne misli
    b: ako ne operiše ne mora da pere ruke kada ulazi u salu ( da li ti prereš ruke uvek nakon ...)
    c:lift ne zna da pokazuje, postoji tzv " displej " sa brojevima, samo treba znati arapske cifre
    d: niko nije 2,5 sati ispred op. sale, vreme je relativan pojam, Ajnštajn je to davno opisao
  • Управа

    01.12.2023 22:03
    Деца неких лекара нису била довољно "озбиљна" за докторе па су их маме и тате запошљавале на факултету и КЦВ на немедицинске послове. И тамо су их пребацивали са места на место јер ви не можете замицлити какви су то неспособњаковићи. Заправо су ти старији доктори створили генерације неспособне деце.
  • Yoyo

    01.12.2023 08:50
    Yoyo
    Sve to treba sravniti sa zemljom i izgraditi u najkracem roku moderne Klinike! Ko je bio Bolestan i lezao u KCV slozice se i vise od toga sa ovim! Pacovi setaju po sobama I hodnicima gde Bolesni laze! A nocu je najgore…idu na krevete o cemu I sta vise komentarisati?! Bruka i Sramota i 21 veku za sve nas sta smo dozvolili!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.