Kraj ere demokrata 12. septembra?

Predstavnici koalicije predvođene Srpskom naprednom strankom uručili su danas zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Novog Sada zahtevajući smenu gradonačelnika Igora Pavličića.
Predstavnici koalicije predvođene Srpskom naprednom strankom uručili su danas zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Novog Sada, na kojoj bi glavna tačka trebalo da bude razrešenje dužnosti aktuelnog gradonačelnika Igora Pavličića.

Lider novosadskih naprednjaka Miloš Vučević navodi da je prema poslovniku, poslednji rok da predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov sazove sednicu novosadskog parlamenta već za nešto više od dve nedelje.

"Poslednji datum za sazivanje sednice je 12. septembar i uveren sam da će do tada biti formirana nova gradska većina i smenjen gradonačelnik Igor Pavličić", navodi predsednik Gradskog odbora SNS.

Vučević dodaje da naprednjaci pregovaraju sa Socijalističkom partijom Srbije, ali nije želeo da otkriva koliko su odmakli u dogovorima. "Imali smo kontakt, ali, morate me razumeti, uvažavajući celokupnu situaciju, nećemo moći da otkrivamo sve detalje pregovora. Očekujem da se od danas dogovori sa socijalistima intenziviraju", kaže Vučević.

Međutim, kako saznaje 021, dnevni red za narednu sednicu Skupštine grada je već sastavljen, te ne postoji osnov zbog kog bi predsednica gradskog parlamenta Aleksandra Jerkov morala da prihvati predlog naprednjaka i doda tačke koje su oni predložili. Ukoliko tako bude, gradska vlast predvođena Igorom Pavličićem mogla bi da "preživi" na vlasti do naredne sednice Skupštine grada čak i ukoliko socijalisti odluče da pređu u naprednjački tabor. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • NikolaNS

    29.08.2012 15:16
    Pa naravno da je LSV podržala
    Pa Čanak bi i sa Šešeljom u koaliciju, samo da ostane na državnim jaslama. I to BG jaslama, ne NS. Pa vi verujte u autonomiju LSV, DS, SPO i sličnih.
  • 28.08.2012 21:16
    jadan li si Vucevicu kad ti jelic stoji za ledjima....
    A pogotovo si smesan sto se kao boris protiv krinimala i korupcije i kradje u JKP a opet jelic ti iza ledja ha ha ha
  • marko

    28.08.2012 18:44
    jelicu, sta dalje
    Jelic unistio ZIG za dva meseca, sad ide dalje, sta ce biti sa ZIG-om i sa majstorima monterima koje je Jelic dovukao koji nemaju ama bas nista da rade... jel ima ogranicenja u vezi zaposljavanja u JP

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.