Ulica zdravlja na Trgu slobode

Trg slobode danas je bio pretvoren u "Ulicu zdravlja".

Trg slobode danas je bio pretvoren u "Ulicu zdravlja". Naime, na centralnom gradskom trgu održana je manifestacija posvećena promociji zdravog načina života i zaštiti životne sredine, u kojoj su učestvovala gradska preduzeća, ustanove i uprave, te nevladine organizacije i grupe građana.

Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da je akcija realizovana s ciljem da ljude podseti na značaj zdrave ishrane, fizičkih vežbi i očuavanja životne sredine. S tim u vezi, gradonačelnik ističe da je u vrtiće uvedena kontrola kvaliteta ishrane, kako bi u obrocima u većoj meri bilo zastupljeno voće i povrće. "Rećiću vam da smo mi grad koji će najviše izdvojiti za zaštitu životne sredine. A to je više od 60 miliona dinara za ozelenjavanje i to će biti najveća akcija te vrste u poslednjih 30 godina", kaže Pavličić.

Volonterka Centra "Srce", Slavica Ranisavljev, kaže da su volonteri ove organizacije u akciji učestvovali radi promocije volonterizma, centra koji se bavi podrškom osobama u krizi, te razbijanju predrasuda u vezi sa suicidom. "Uz bombone se u ovoj posudi nalaze i ceduljice s navedenim istinama i zabludama koje ljudi izvlače. Da bi dobili bombonu treba da nam odgovore šta misle o navedenom", kaže Slavica Ranisavljev.

Doktorka Melita Vujnović ispred Svetske zdravstvene organizacije kaže da je Novi Sad jedan od prvih gradova u Srbiji koji je propoznao važnost poruke Svetske zdravstvene organizacije o urbanizaciji i zdravlju, te organizovao jedan ovako važan skup za građane. Ona je dodala da će se podaci i fotografije s ove akcije naći i na sajtu Svetske zdravstvene organizacije. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti