Ostaju bez stana zbog duga Informatici od 1.500 evra

Novosađanka Verica Pavlović strahuje da bi zbog tužbe Informatike kojoj duguje 189.000 dinara mogla da ostane bez stana u kome živi sa sinom, snajom i jednogodišnjim unukom.
Novosađanka Verica Pavlović strahuje da bi zbog tužbe Informatike kojoj duguje 189.000 dinara mogla da ostane bez stana u kome živi sa sinom, snajom i jednogodišnjim unukom.

Svo troje su nezaposleni i nemaju način da plate račune. Za pomoć su se bezuspešno obraćali svim službama u gradu.

Ona kaže da ne traži da joj neko plati dug, već da joj pomogne da nađe posao, kako bi mogla da zaradi novac za hranu i račune, i dodaje da ako ne isplati dugovanja i račune koji pristižu, završiće na ulici. Dobila je mogućnost plaćanja na rate, ali nema novca za to.

Muž joj je umro 2005. godine, sin ne uspeva da nađe posao, a unuk će uskoro napuniti godinu dana. - Ponekad čak nemamo detetu za mleko, pa mu dajemo da pije čaj - kaže Verica Pavlović.

U Informatici navode da je od početka godine oko 9.500 građana dobilo zaključke od izvršitelja, te da su dugovanja građana za komunalne usluge od nekoliko hiljada pa sve do više stotina hiljada dinara.

  • intelekt

    07.12.2012 10:59
    Kad proradi intelekt?!
    Smejali se moji kod kuce kad sam sela sa Miletom svercerom da idem u Madjarsku.
    Vise mi se ne smeju.
    Kad sam stavila racun na sto i pokazala kako nas deru ovde,sve im bilo jasno.
    A stvarno su u pravu sve zene sto su ovde napisale kako se ZAISTA danas zivi na selu.One najbolje znaju jer je novacnik kod njih.Kud da idu?Po selu skupe one radnjice,secer im naplacuju odavno preko 100 dinara,a po gradu 89 po supermaketima.Pa njima taj secer dodje na selu kao neka so,Boze me oprosti.
  • NOVOSADJANIN

    06.12.2012 10:39
    RESENJE
    Otac deteta na gradjevinu,majka u trafiku ili radnju,baba nek cuva dete.ili sam ja mozda surov?
  • anonimus

    06.12.2012 00:34
    Gospodjo Gradjanka da ste Vi sposobni, ne biste se osecali ugrozenom. Takodje i da ste kulturni, ne biste degradirali seljake koji vas hrane. Pretpostavljam da se to sto Vi dovlacite sa pijace na uzgaja na terasi gradskih zgrada. Malo postovanja bilo bi lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti