Pacijent zapalio sobu na Institutu u Kamenici

Jedan pacijent Instituta za onkologiju, koji je bio na zračnoj terapiji, zapalio je sobu u kojoj se nalazio.
Jedan pacijent Instituta za onkologiju, koji je bio na zračnoj terapiji, zapalio je sobu u kojoj se nalazio.

Njega su sestre vezale zavojima za krevet i, da bi se oslobodio, on je upaljačem zapalio zavoje, a vatra se proširila na posteljinu. U Institutu kažu da nemaju prava da pretresaju pacijente, a da je ovaj bolesnik prošao bez povreda jer su zaposleni brzo reagovali i ugasili požar.

Kako kažu lekari, ovaj pacijent, inače zavisnik od alkohola, počeo je da krizira i zapalio je zavoje nakon čega je dim počeo da se širi, što je uplašilo druge bolesnike i zaposlene, prenosi Blic.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine Dušan Jovanović kaže da je u pitanju pacijent koji je kao alkoholičar nekoliko dana po prijemu imao tešku apstinencijalnu krizu i da je jedini način da mu se priključi infuzija bio da mu se ruka gazom veže za krevet.

  • dragan

    03.01.2019 03:01
    pulmologija poluintenzivna
    u s.kamenici su me drzali vezanog,kao i sve ostale pacijent.te su doveli do toga da su mi distrofirali misici i posle mi je kad sam izasao iz bolnice trebalosest meseci da se vratim u normalu. to rade da bi sestre mogle da uzivaju piju kafu i bole ih za sve.u bolnicu sam dosao na nogama a posle 30 dana su me odneli kolima hitne pomoci,posto nisam mogao da se krecemFINO DRUSTVO.
  • sale ns

    07.12.2012 14:24
    Kako to ?
    A kako su ga to vezali a ruke mu slobodne ? Da su mu vezali i ruke i noge on se ne bi mrdao više od desetak cm levo-desno i sve bi bilo OK - zar ne ?
  • Mama

    07.12.2012 14:05
    Sad kada ste spomenuli, i meni se čini da su mi vezali noge na porođaju. Ne pamtim baš najbolje pošto sam se porađala čitavu večnost. Ali, ne vidim zbog čega je to tako strašno. Pa, to je za Vaše dobro. Bolovi su neverovatni i žene često nisu svesne ni svojih postupaka ni svojih reči u tim trenutcima. Noge su u visini glave babica/doktora i šta bi se moglo desiti da se neka trgne i udari babicu u momentu dok prihvata tek rođeno dete još uvek spojeno pupčanom vrpcom za mamu? Opet bi bilo po glavama medicinara, ali tada sa pitanjima zašto žene nisu vezane kada se zna da može doći do toga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti