Počela istraga o eksploataciji kamena sa Fruške gore

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je od nadležnih zatražila informacije povodom sumnje da se prilikom izvođenja radova na sanaciji i rekultivaciji lokaliteta "Orlovo bojište" kod Paragova na Fruškoj gori protivzakonito eksploatiše kamen.

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je od nadležnih zatražila informacije povodom sumnje da se prilikom izvođenja radova na sanaciji i rekultivaciji lokaliteta "Orlovo bojište" kod Paragova na Fruškoj gori protivzakonito eksploatiše kamen.

Kako je saopšteno, Agencija je po službenoj dužnosti od Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine zatražila informacije o tome da li je vršen inspekcijski nadzor, i, ako jeste, šta je tom prilikom utvrđeno.

Od direktora Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" Agencija je zatražila ugovor sa izvođačem radova "Putevi" a.d. iz Sremske Mitrovice i sva dokumenta koja se odnose na isplatu naknade za iznošenje jalovine i kamena od strane izvođača radova. Agencija takođe proverava da li su inženjeri nadzora ovog javnog preduzeća utvrdili bilo kakve nepravilnosti ili nezakonitosti i, ako jesu, da li su preduzete odgovarajuće mere u skladu sa Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Podsetimo, 021 je pre godinu dana otkrio šta se radi na lokalitetu "Orlovo bojište" i da iza mitrovačke firme "Putevi" stoji Dušan Borovica koji je na tenderu kupio to preduzeće, a firma je registrovana na ime njegove supruge. Borovica je trenutno u zatvoru.

  • novosađanin

    08.12.2012 07:32
    nije davno
    Treba se setiti šta je sve direktor NP F.Gora govorio a to nije bilo tako davno. Da oni sa tim nemaju nikakve veze, da dozvole su im dali neka druga ministarstva, a oni samo izvršavaju postojeće i blagonaklono gledaju vađenje kamena i odvoženje istoga. A zato se na drugoj strani hvale kako naplaćuju prolaz kroz F.Goru i kako im neko seče i bere cveće, izaziva najveće probleme u poslovanju ovoga preduzeća. A ljubitelji šetnje su u pravu, šuma se nemilice seče pod izgovorom proređivanja a od nove sadnje nema ništa. To što je Božović u ono vreme posekao šumu ovi samo nastavljaju.
  • Natasa Bjelic

    07.12.2012 19:19
    Sovilj pise li pise, a ovo je prvi koga istazuju zbog njegovog teksta.

    Gde su svi ostali???
  • ZoranNS

    07.12.2012 17:34
    Lepo je to što se od ministara DS tražila
    Lepo je to što se od ministara DS tražila ostavka, ali izbori su izgubljeni zbog mutnih radnji a članova DS, posle ministara te ljude bi trebalo zamoliti da napuste DS ako žele poverenje građana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti