Od para Novosađana dobijaju dodatnu penziju

Više od pet miliona dinara uplati se svakog meseca za dodatno penzijsko osiguranje radnika novosadskih javnih preduzeća.
Više od pet miliona dinara uplati se svakog meseca za dodatno penzijsko osiguranje radnika novosadskih javnih preduzeća.

Nadležni u tim firmama kažu da zaposlenima svakog meseca, pored uplate za državnu penziju, uplaćuju i dodatnih 4.500 dinara za privatnu, piše "Blic".

"Vodovod" samo na dodatno penzijsko osiguranje godišnje potroši skoro 37 miliona dinara za 705 radnika. Predsednik sindikata zaposlenih u komunalnoj delatnosti, Zoran Radosavljević kaže da je za to zaslužan dobar kolektivni ugovor, i da je sve po zakonu. On dodaje da je na rukovodstvu preduzeća da novac za to obezbedi iz prihoda od poslova koje ostvaruju na tržištu, a ne iz budžetskih sredstava.

Zbog loše finansijske situacije, odnedavno se dodatno penzijsko osiguranje ne uplaćuje radnicima "Parking servisa" i "Urbanizma".

  • bandar

    12.02.2013 15:14
    abesinac
    Ne dobija ih 500 vec 750 zaposlenih i to nisu pare gradjana ns vec pare koje ViK ostvari kao zaradu cena 1000litara vode je 80 dinara sa kanalizacijom i to nam je skupo a 1.5l flasirane vode bajate koja stoji ko zna koliko u magacinima je 45dinara i to nam nije skupo
  • bandar

    12.02.2013 15:09
    abesinac
    Gradjani ns pomnozite 1100litara u sekundi sa 80 dinara 24 casa pa ce te dobiti odgovor dali vodovod moze biti gubitas ili menadzeri lopurdaju i zaposljavaju svoje stranacke kolege svalerke zene sestre bracu babe dede tate i mamae...ali ne da rade i zarade platu vec da sede i da se otimaju za stolicu posto nema vise stolica ni kvadrata gde svi da stanu sad hoce i novu upravnu zgradu da prave umesto fabrike vode u Petrovaradinu LSV je poceo sa prekomernim zaposljavanjem ali ovi iz SPO ga preterase.
  • ana

    12.02.2013 02:34
    od gladnih i ladnih
    stagod reknem biće govor mržnje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.