Vodovod: Azbestne cevi bezbedne

Više od dve trećine svih vodovodno-kanalizacionih cevi u Novom Sadu su azbestno-cementne.
Više od dve trećine svih vodovodno-kanalizacionih cevi u Novom Sadu su azbestno-cementne.

U "Vodovodu" tvrde da to ne predstavlja opasnost po ljudsko zdravlje, i napominju da su sve cevi pre ugradnje prošle sve neophodne testove o tehničkoj i zdravstvenoj ispravnosti, piše "Blic".

Međutim, ove cevi često pucaju, zbog čega su troškovi održavanja veliki, kao i gubici vode. Za zamenu starih cevi nema novca, pa nije poznato kada će one biti uklonjene.

Ipak, pri rekontrukciji ulica poslednjih nekoliko godina azbestne cevi se zamenjuju plastičnim.

  • ddd

    12.02.2013 11:11
    oni nas lažu? (još od prvog vagona)
    otkud sad to? pa zar nije več više od 10 godina unazad svake godine u toku zamena vodovodnih cevi po gradu? ili je sve to neko lagao ili sada laže? Novinari, pa bar vi možete da pregledate izveštaje o poslovanju da vidite koliko je sredstava do sada utrošeno na zamenu cevi.
  • 12.02.2013 08:15
    PA NARAVNO
    kako i da bude para kad nam vodu dajete po minimalkao cenama i radite na svoju stetu i radite na svoju stetu kao i ostala jadna javna preduzeca mozda da organizujete neko humanitarno vece i skupite pare
  • 12.02.2013 00:25
    Strasno!
    Izgleda da su Novosadjani unapred osudjeni. Uplasim se kada citam vesti na 021. moracu da pocnem da posecujem redje vasu web stranicu kako bih ocuvala unutrasnji mir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.