Kostići osnivaju zadužbinu za socijalnu zaštitu dece u Vojvodini

Vlada Vojvodine prihvatila je predlog Miodraga Kostića i njegove majke, Roksande da osnuju trajnu zadužbinu za unapređenje socijalne i zdravstvene zaštite dece u Vojvodini.
Vlada Vojvodine prihvatila je predlog Miodraga Kostića i njegove majke, Roksande da osnuju trajnu zadužbinu za unapređenje socijalne i zdravstvene zaštite dece u Vojvodini.

Kostići su predložili da osnuju posebno odeljenje dečje bolnice u Novom Sadu, čija bi osnovna imovina bila njihova porodična stambena zgrada u Petrovaradinu.

Da bi zadužbina ostvarila cilj predloženo je da buduća zadužbina sa Vladom Vojvodine ili Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju zaključi poseban ugovor o tom projektu.

Imovina zadužbine biće predata Vladi Vojvodine, koja će biti u obavezi da koristi za potrebe „Roditeljske kuće“ Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i Nacionalniog udruženja dece obolele od raka.

  • Ćevara

    15.03.2013 07:45
    Ili još bolji komentar...
    Samo nam Vi bogati nemojte pomagati molim Vas! Muka mi je od Vas takvih - humanih !
  • Ćevara

    15.03.2013 07:41
    Komšije...
    Ljudi... Čovek je sabrao 2+2 i video da je u minusu ! Kuća zvrji prazna, plaća komunalije, plaća radnika koji to održava, plaća struju... to su hiljade i hiljade dinara nizašta. Jel znate koliko godišnje košta održavanje bazena? Ovako pokloniš državi pa neka se ona stara o kući koja i nije nova već adaptirana stara kuća koja je zadnji put renovirana pre 20-tak godina. A vlast će je prihvatiti oberučke, jer da bi takvu kuću doveli u namenu potrošiče se silni milioni (kad se tu ugrade Pajtosi, ZIG i ostala bratija..)... eto svima radosti, a on ispade HUMAN!
    Što nije donirao novac onoj devojci iz Kragujevca kad je hteo da bude human???????????
  • ns time

    14.03.2013 14:13
    Nije tacno da mi smeta majka,nego princip.Nije tacno da sam spremna samo za kritiku.Naprotiv.
    Ja sam mnogo ucinila za one koji nemaju.Da li zbog vas takvih "sirokih" u srcu i dusi treba i imena da nabrajam ? Ali,ja se ne bavim humanitarnim radom da bi uvodila mamu u to i da bi se "slikala" po televizijama da mi predsednik dodeli orden.Uvek sam mislila da se humanizam ne cini sebe radi.Zato sam ovo napisala, a ne da mi vi i slicni delite pamet preko komentara.To mi ne treba i ne trudite se .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti