SNS: Dokažite da smo namestili izbore

Srpska napredna stranka demantovala je navode opozicije da oko 200 njihovih aktivista neposredno pred izbore menja adresu, kako bi njihovi predstavnici ušli u Savete mesnih zajednica.
Srpska napredna stranka demantovala je navode opozicije da oko 200 njihovih aktivista neposredno pred izbore menja adresu, kako bi njihovi predstavnici ušli u Savete mesnih zajednica.

Srpska napredna stranka demantovala je navode opozicije da oko 200 njihovih aktivista neposredno pred izbore menja adresu, kako bi njihovi predstavnici ušli u Savete mesnih zajednica, kažu predstavnici opozicije.

"Zarad javnosti pozivamo sve opozicione stranke i sve medije da se utvrdi istina. Pozivamo predstavnike svih stranaka koje sumnjaju u regularnost izbora za mesne zajednice i koji nedeljama već tvrde da SNS ima više stotina glasača koji iz nedelje u nedelju menjaju adresu u ličnoj karti, da uvidom u dokumentaciju sa izbora to i utvrde", navodi se u saoštenju naprednjaka.

Srpska napredna stranka trijumfovala je u nedelju na izborima za organe upravljanja u šest mesnih zajednica u Novom Sadu. Podsećamo, od oktobra do danas, SNS je pobedila u 26 mesnih zajednica.

Šef Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić navodeo je da postoji birački spiskovi u kojima se može videti veliki broj istih imena koja se ponavljaju na različitim biračkim mestima.

Slobodan Zonić, predsednik mesnog odbora LSV na Novom naselju, kaže da je na izborima za MZ Stari grad Srpska napredna stranka na istu adresu prijavila čak petnaestoro aktivista.

Portparolka novosadskih demokrata Jadranka Jovišić kaže da su izbori za mesne zajednice neregularni i zbog činjenice da je na više biračkih mesta deljen stranački propagandni materijal. Ona je naprednjake i njihove koalicione partnere optužila i za umešanost u kupovinu glasova.

  • 23.05.2013 14:34
    Naci partija
    Kao i Hitler pre nekoliko decenija, samo ovi protiv svog naroda.
  • Pera Kojot

    22.05.2013 13:53
    Namestili nego šta...
    Namestili ste izbore, radite isto ko i ovi pre vas, zloupotrebljavate vozila JKP po MZ, trošite narodne pare kao i ovi pre vas. Snimljeno je sve!
    Ako smo godinama jahali Kurtu e Murtu nećemo.
    Na sledećim izborima nema vas višeeee...
  • Istinica

    22.05.2013 11:09
    A bre gosn Gavro...
    Zaista mi nije jasno kako možete da govorite takve neistine gosn' Gavro. Pod punom moralnom i materijalnom odgovrnošću tvrdim da ni jedan aktivista DS-a nije nudio kako vi kažete ''izvesnu nadoknadu'' da bi glasali za njihove kandidate. To što pričate o ''nekom dvorcu'' i ''nekom kružnom toku'' čije slike su se nalazile na flajeru DS-a a koje su imale za cilj da vas podsete šta je urađeno na teritoriji MZ ''7 juli'' i grada, je samo dokaz da ste ili tendenciozni i zlonamerni ili niste sa teritorije ove MZ jer da jeste ne bi ste o takvom kulturno istorijskom spomeniku kao što je dvorac ''Eđšeg'' govorili kao o ''nekom dvorcu''. Do 2011 godine taj dvorac je bio u toj meri ruiniran da je pretila opasnost da se uruši i bio je stecište narkomana. Bilo je opasno u noćnim satima proći pored njega. Sada je vrhunski sređen a za to zaslugu ima i prethodni savet MZ koji je upravo DS formirao. A nova gradska vlast ga već skoro godinu dana drži praznog i pušta da ponovo zarasta u korov. Jel to uredu? Neka novoizabrani savet uradi koliko i prethodni i ja ću im lično čestitati svakom pojedinačno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.