Sinoć prskano protiv komaraca u Novom Sadu i Beočinu

Sistematski tretmani iz vazduha protiv odraslih komaraca na području grada Novog Sada i opština Beočin i Sremski Karlovci izvedeni su sinoć.
Sistematski tretmani iz vazduha protiv odraslih komaraca na području grada Novog Sada i opština Beočin i Sremski Karlovci izvedeni su sinoć.

U saopštenju "Ciklonizacije" se navodi da su tretmanima iz vazduha obuhvaćeni zaštitni pojasevi uz Dunav, rukavci i kanali sa bačke i sremske strane. Paralelno sa ovim tretmanima izvedeni su i tretmani protiv odraslih komaraca sa zemlje, kao i sa vode.

"Nakon dužeg perioda imali smo odgovarajuće uslove za tretman iz vazduha. Tretmani su izvedeni uspešno. Istovremeno ULV generatima sa automobila tretirani su delovi Novog Sada, Beočina i Sremskih Karlovaca koji graniče sa zaštitinim pojasom, a sa vode su tretirani rukavci i ade gde je nemoguće prići zemaljskom mehanizacijom", objašnjava menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije" Dario Aćimović.

Kako kaže Aćimović, borba sa komarcima u Novom Sadu i okolnim opštinama u punom opsegu i kontinuirano traje već skoro mesec dana.

Ovo je već drugi avio tretman protiv odraslih komaraca, a ekipe "Ciklonizacije" neprekidno izvode kombinovane tretmane sa zemlje, iz vazduha i sa vode protiv larvi komaraca, kao i tretmane sa zemlje protiv odraslih komaraca.

"Česte promene vodostaja Dunava i izuzetno visoke temperature, uz dosta padavina za april i maj uslovili su da ove godine u kratkom roku na samom početku sezone imamo veliku produkciju komaraca i potrebu za kombinovanjem svih tretmana. Ista situacija je u celom regionu, u svim gradovima na rekama u Hrvatskoj i Srbiji. Zato je "Ciklonizacija" osim velikih ULV generatora na automobilima, u pogon odmah stavila i avione, helikopter, čamac i amfibijska vozila", objašnjava Aćimović.

Ovogodišnja akcija uništavanja komaraca povereni su  "Ciklonizaciji" i Poljoprivrednom fakultetu, a za naloge je zadužen Zavod za izgradnju grada.

  • Tufnasti Beogradjanin

    22.05.2013 09:19
    Blago vama
    Nemate pojma koliko ste srecni sto se u NS radi ozbiljno, vecina Beogradjana ne moze da sapava od komaraca, a uvece ne da grizu nego napadaju u formacijama.

    Pozdrav od Novosadjanina na privremenom radu u BGd
  • 22.05.2013 07:37
    JBT... ne valja kad prskaju, ne valja kad ne prskaju, kad prskaju - jel mogu lepse, a sto nisu kod nas, a sto jesu kod nas... ne smeta vam aflatoksin u mleku koje vam deca piju svaki dan, smeta vam jedno vece kad prskaju komarce, ovaj mora opet ves da pere, ova ne moze da seta po keju dok prskaju... kakvi hejteri.
  • ns time

    22.05.2013 07:23
    Ko jos veruje da se na Novom naselju moze unistiti leglo komaraca koje nam je ostavila kompanija Tus .Hteli da prave bazen. Iskopali rupu. Otisli.
    Sad se rupa redovno puni kisnicom, a mi sedimo u oblacima komaraca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.