LSV: Neko mora imenom i prezimenom da odgovara za ATP Vojvodinu

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravio je danas odluku Vrhovnog kasacionog suda kojim je umanjen odštetni iznos koji Grad treba da plati zbog štetnog ugovora koji je potpisan sa ATP "Vojvodina".
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravio je danas odluku Vrhovnog kasacionog suda kojim je umanjen odštetni iznos koji Grad treba da plati zbog štetnog ugovora koji je potpisan sa ATP "Vojvodina".

Uz ocenu da je umanjenje odštete za oko 10 miliona evra ušteda koja je značajna za Grad, LSV je ocenila da to ne treba da znači i da neko može biti oslobođen od odgovornosti za potpisivanje štetnog ugovora sa ATP "Vojvodinom".

LSV je podsetila da je u više navrata pozivala nadležne institucije da se detaljno i do kraja ispita odgovornost svih koji su na bilo koji način učestvovali ili doprineli štetnom ugovoru sa ATP "Vojvodinom", bez obzira na bilo čiju stranačku pripadnost.

"Sve i kada bi Novi Sad uspeo da izbegne plaćanje odštete, ne može da spere ljagu koja mu je naneta činjenicom da se sa ovim ugovorom, našao na listi Evropskog parlamenta među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji. I za tu ljagu neko mora imenom i prezimenom da odgovara", smatra LSV.

Ta stranka je ocenila da je tadašnja gradonačelnica Maja Gojković, koja je ugovor i potpisala, svakako najodgovornija, ali sigurno nije i jedina koja je odgovorna za ovu štetu iz vremena dok je vodila grad.

LSV je u saopštenju pitala da li je štetan ugovor sada raskinut, da li će biti promenjena Međumesna autobuska stanica u Novom Sadu, koje su još obaveze grada osim isplate odštete prema ATP "Vojvodini" i čega će se Grad odreći da isplati odštetu od skoro četiri miliona evra.

Iz Grada je saopšteno da je odštetni iznos poslat na naplatu juče, što će za posledicu imati rebalans budžeta, kojim će biti utvrđeno da li će kapitalne investicije biti uvrštene u spisak projekata koji će se finansirati iz gradske kase.

Odluci Vrhovnog kasacionog suda prethodilo je odlaganje prinudne naplate više od 1,3 milijarde dinara sa pripadajućim kamatama od novosadske lokalne samouprave, jer prema presudi Privrednog suda Grad nije ispoštovao ugovor o izmeštanju međumesnog autobuskog saobraćaja na novu stanicu.

Taj ugovor su 2006. godine potpisali gradonačelnica Maja Gojković i tadašnji većinski vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević.

  • JUG

    23.05.2013 11:23
    Namam problem da neko odgovara imenom i prezimenom za ATP ali bi LSV trebao da bude posten pa da malo kaze u javnost da bi neko trebao da odgovara za losu privatizaciju cementare Beocin...ili ipak imaju razlog da o ovoj privatizacije cute a svi znamo zbog cega i koga.
  • prskalica

    23.05.2013 11:15
    Jedni druge optuzuju,problema sve vise a resenja nema ...
  • Mastodont

    23.05.2013 09:17
    @Liman IV
    Šta je po tebi u nadležnosti gradske vlasti: policija ili tužilaštvo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.