FOTO: Naftna mrlja na Dunavcu se izliva iz napuštenog broda

Redakciji 021.rs danas je stigla fotografija na kojoj se vidi izlivanje nafte sa potopljenog vojnog broda na Dunavcu.
Redakciji 021.rs danas je stigla fotografija na kojoj se vidi izlivanje nafte sa potopljenog vojnog broda na Dunavcu.

Izlivanje je, prema rečima našeg čitaoca, počelo u nedelju ujutru, a osim što je Dunav prekriven naftom, danima se širi nesnosan smrad. U okolini Dunavca niko od vlasnika brodova ne zna ko je odgovoran za naftnu mrlju, a na vojnom brodu niko nije prisutan.

Iz Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine za 021 kažu da su upoznati sa izlivanjem nafte i da je mrlja širine od 1 do 4 metra, a predstavnici Lučke kapetanije Novi Sad obišli su teren i potvrdili da zagađenje potiče od napuštenog broda.

Kapetanija uskoro treba da utvrdi mere sanacije naftne mrlje, kažu u Pokrajinskom sekretarijatu.

  • 10.07.2014 21:22
    Uzas
    Kupio ga je neko od vojske u vreme kad se krcmilo sve vojno za male pare. Trazio je doticni sto hiljada eura za njega . Sad kad je problem verovatno je gazda zbrisao jer ga je platio simbolicno. Naftna mrlja je najmanji problem sto se tice zagadjivanja Dunavca. Zagadjuj e ga Matijevic sa svojim restoranom a sva govna plove na strand. Takodje brodovi kafane koji su na ribarcu sva govna svojih gostiju ispustaju na strand. Nekada gradske vlasti nisu dozvolile zoo vrt na ribarcu da se nebi zagadjivao mstrand a sad svi seru i pisaju po tsrandu.l
  • 10.07.2014 16:08
    pozurite da cistite,treba jos I da nas tuze ... e,odgovorni,narod ce sve platiti???
  • 10.07.2014 16:03
    Brod nije vojni. Nije nikada ni bio. Pripadao je saveznoj upravi carina. Prodat je i poslednjih par godina je neko na njemu živeo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti