"Koštana" najbolja predstava Novog tvrđava teatra

Najbolja predstava festivala Novi tvrđava teatar je "Koštana" Bore Stankovića u režiji Andraša Urbana i izvođenju subotičkog Narodnog pozorišta, saopštili su organizatori te manifestacije održane u Vili Stanković u Čortanovcima.

Najbolja predstava festivala Novi tvrđava teatar je "Koštana" Bore Stankovića u režiji Andraša Urbana i izvođenju subotičkog Narodnog pozorišta, saopštili su organizatori te manifestacije održane u Vili Stanković u Čortanovcima.

Prema odluci žirija u kojem su bili pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević, glumica Aleksandra Pleskonjić i novinarka Nataša Gvozdenović, Urban je nagrađen za najbolju režiju, a Emina Elor za najbolju žensku ulogu - Koštane. Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Zoranu Čubrilu za ulogu Telemana u predstavi "Mirni dani u Miksing Partu", Erlenda Lua u režiji Borisa Liješevića i izvođenju Zagrebačkog kazališta mladih.

Na međunarodnom ambijentalnom pozorišnom festivalu, koji je prethodnih godina održavan u Smederevskoj tvrđavi pa preseljen nakon što su smederevske gradske vlasti prekinule saradnju sa osnivačem te manifestacije, od 5. do 9. jula izvedene su četiri predstave na pozornici pod otvorenim nebom.

Program je počeo predstavom "Spletka i ljubav", po tekstu Fridriha Šilera u adaptaciji Nebojše Romčevića, u režiji Nemanje Rankovića i izvođenju Narodnog pozorišta iz Užica, a nastupio je još i Teatar Maska iz Bukurešta sa predstavom "Park" po tekstu i u režiji Mihaja Malaimarea.

Predsednik Saveta festivala je Vida Ognjenović, organizator je novoosnovano udruženje građana "Novi Tvrđava teatar", a pokrovitelji su Pokrajinska vlada Vojvodine i Opera i Teatar "Madlenijanum" iz Zemuna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti