FOTO: Hladno vreme nije pokvarilo prvo veče Egzita

Uz veličanstven vatromet, u ponoć je otvoren Egzit 2014. Na Glavnoj bini pred oko 15.000 ljudi, prvo je atmosferu zagrejao belgijski muzičar Stromae, zatim je nastupila grupa "Pet shop boys", da bi oko dva posle ponoći nastupio čuveni live street izvođač DubFX.
Uz veličanstven vatromet u ponoć je otvoren Egzit 2014.

Na Glavnoj bini pred oko 15.000 ljudi, prvo je atmosferu zagrejao belgijski muzičar "Stromae", zatim je nastupila grupa "Pet shop boys", da bi oko dva posle ponoći nastupio čuveni live street izvođač "DubFX". Procene su da je prve večeri festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi bilo do 30.000 posetilaca.

- Ovo je petnaesta godišnjica Egzita i ponosni smo što na ovom festivalu nastupamo drugi put. Divna ste publika, hvala vam - poručili su "Pet shop boys". Dens arenu je prve večeri obeležio Disclosure.

Na Eksploziv bini nastupio je bend Medbol i pored velikog kašnjenja usled zadržavanja na granici, a pored gužvi na glavnim binama festivala, publike je bilo i na ostalim manjim binama.

Iako je skoro sve vreme tokom večeri padala sitna kiša, koja je za sobom ostavljala blato, to nije uspelo da pokvari festivalsku atmosferu.

Posetioce festivala je posebno oduševio nastup "džu-boks" benda, koji nastupa zatvoren u muzičku kutiju i od kojeg publika može da naruči neku od 35 pesama sa liste.

U dežurnim službama navode da tokom prve večeri festivala nisu imali veći broj intervencija. U Hitnoj pomoći kažu da je ovo bila jedna od najmirnijih večeri na festivalu do sada, a da su ekipe imale intervencije zbog lakših povreda usled padova koji su posledica klizavih staza zbog kiše, a bilo je više intervencija i zbog mučnina ili glavobolja. Niko nije teže povređen i svima su povrede sanirane na licu mesta.

Danas će na Egzitu nastupiti disko kraljica Glorija Gejnor.

Njen nastup je najavljen za 22 časa i 30 minuta, nakon čega publiku očekuje bend Rudimental, koji je na Egzitu trebalo da nastupi i prošle godine, ali je njihov nastup otkazan nakon greške avio kompanije, koja je njihovu muzičku opremu slučajno poslala u drugom pravcu.

Najveća zvezda Dens arene biće ove večeri Karl Koks, a na Fjužn stejdžu će svirati britanci Asian Dub Fondation.

  • kac

    11.07.2014 14:07
    4.5/10
    prazna đava, malo ljudi... sve se poklopilo i nedovoljano atraktivan lajnap i loše vreme. možda sledećih dana bolje
  • kisobran

    11.07.2014 11:43
    bravo za PS Boyse...ooodlicni su bili.. kisa je smarala, ali nista strasno... veceras se nastavlja... Ruuuudiiimeeentaaal
  • 11.07.2014 10:37
    Tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti