Konačno sređivanje kvarta iza okretnice na Novom naselju

Produžetak Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju konačno će dobiti komunalno uređenje, jer su novim rebalansom budžeta izdvojena sredstva za tu namenu.
Produžetak Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju konačno će dobiti komunalno uređenje, jer su novim rebalansom budžeta izdvojena sredstva za tu namenu.

Kako 021.rs saznaje, u toku je priprema tenderske dokumentacije za pokretanje postupka javne nabavke za izgradnju saobraćajnice na produžetku Bulevara Jovana Dučića, prema Veterničkoj rampi.

"Planirana je izgradnja novog asfaltnog kolovoza, nove pešačke staze i parkinzi od betonskih elemenata. Takođe, izgradiće se režijske saobraćajnice u kompleksu stambenih zgrada u dužini od oko 130 metara sa parkinzima i trotoarima, kao i atmosferska kanalizacija", navode za naš portal u Zavodu za izgradnju grada.

Dodaju i da će deonica koja će se raditi, obuhvatati raskrsnicu sa Bulevarom kneza Miloša i blok stambenih zgrada uz produžetak Bulevara Jovana Dučića. Dužina buduće saobraćajnice u produžetku Jovana Dučića iznosi oko 300 metara, a pored navedenih radova, planirana je i izgradnja novog javnog osvetljenja.

Nakon što se završi postupak javne nabavke za izgradnju saobraćajnih površina i atmosferske kanalizacije, biće poznato ko je izvođač ovih radova, kolika je vrednost investicije, kada će se izvođač uvesti u posao, kao i koliki je rok za završetak radova.

Podsetimo da su pre dva meseca stanari produžetka Bulevara Jovana Dučića sa više od tri stotine potpisa zahtevali od Grada da se uključi u rešavanje pitanja komunalnog uređenja. U tom delu Novog naselja ne postoji prilaz zgradama, osvetljenje, te uređene zelene površine i igrališta, čime su stanari izloženi učestalom strahu za sopstvenu i bezbednost svoje dece.

Ovaj blok iza okretnice obuhvata četiri zgrade, sa oko 270 stambenih jedinica i preko sedam stotina stanara. Zgrade su useljene još 2008, odnosno 2010. godine. Pre četiri godine, kupci su protestovali zbog toga što ne dobijaju stanove koje su platili i koji im po zakonu pripadaju. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Nada

    28.07.2014 07:10
    A bazen?
    Sta je sa bazenom i rekonstrukcijom ul Bate Brkica?Lipsi magarce do zelene trave
  • Radisa

    24.07.2014 05:32
    @Visekruna
    Sto se tice tvog pitanja za Sajlovo,dacu ti odgovor koji se ali ne u svim prilikama postuje prilikom izgradnje saobracajnica a to je:Prvo kanalizacija i sve pratece zeze pa tek onda asfalt.Na teritoriji grad novog Sada bez sajlova imas oko 200 ulica pod tucanikom,i struganim asfalto,mnoge imaju kanalizaciju a nisu asfaltirane,razlog je verovatno lose ekonomsko stanje uzevsi u obzir da 100 metara duznih jedne ulice okvirno sa svom pripremom i asfaltom izadje oko milon ipo dinara bez ivicnjaka i slivnika,sada mozes da izmeris na googl mapama duzinu svoje i ostalih ulica po sajlovu i da okvirno vidis koja je suma u pitanju,verovatno ce ti biti jasnije zasto se ne radi jos nista po tom pitanju.
  • višekruna

    22.07.2014 08:31
    Šta je da Sajlovom
    A šta je sa Sajlovom? Celo naselje u kome je legalizovano 90% objekata nema kanalizaciju i asfaltirane ulice. Bruka i sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti