Beže od kuće zbog dugova, bolesti i neuzvraćene ljubavi

Sa područja Policijske uprave u Novom Sadu od početka godine prijavljen je nestanak 117 osoba, a za pet se još uvek traga.

Sa područja Policijske uprave u Novom Sadu od početka godine prijavljen je nestanak 117 osoba, a za pet se još uvek traga.

Već deceniju se godišnje u Južnobačkom okrugu prijavi nestanak oko 190 osoba. Među nestalima ima dece, mlađih, starijih i pripadnika oba pola. Od kuće odlaze porodični ljudi, ali i samci, a imena nekih od njih se na spisku nestalih ponavljaju.

"Kod nestanka je najvažnije što pre otkriti motiv, jer se na osnovu toga osoba lakše pronađe", ističe rukovodilac grupa za potrage u Policijskoj upravi, Miroslav Vojvodić. "Od kuće beže zbog narušenih porodičnih odnosa, lošeg uspeha u školi, neuzvraćene ljubavi, dugova i bolesti", dodaje on.

Nemaština i bolest najčešći su razlozi nestanka starijih od 50 godina, a u takvim situacijama skloni su i samoubistvu. Nastariji nestanu zbog dementacije, odu od kuće i ne znaju da se vrate, niti da kažu podatke o sebi i adresu gde žive.

Vojvodić navodi da ne postoji rok kada treba prijaviti nestanak neke osobe i da su, ako se to učini što pre, veće šanse da se ona pronađe. "Kada se nađu, prvo se utvrđuje da li su eventualno počinili neko krivično delo ili su, možda, bili žrtva nečeg nezakonitog", dodaje on za Novosti.

Deo nestalih se sam vrati, ali veći deo pronađe policija. Dešavalo se da se prijavi nečiji nestanak, a da se na kraju ispostavi da nije reč o tome. Takav je nedavni slučaj Novosađanke koja je usplahirena pozvala policiju i saopštila da joj je nestala ćerka i da se, što nije uobičajeno, nije javila. Ubrzo se, međutim, ispostavilo da joj se ispraznila baterija i da je zbog toga bila nedostupna.

  • 22.07.2014 18:47
    Beze od cetnik zombija kao i svi normalni poslednjih cetvrt veka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti