Vranić u sudnici tek u februaru

Obustava rada advokata po drugi put je odložila pripremno ročište za prošlogodišnju saobraćajnu nesreću kod "Merkatora" u kojoj je poginulo troje dvadesetogodišnjaka iz Novog Sada.
Obustava rada advokata juče je po drugi put je odložila pripremno ročište za prošlogodišnju tešku saobraćajnu nesreću kod "Merkatora" u kojoj je nastradalo troje dvadesetogodišnjaka iz Novog Sada.

I prethodno ročište, koje je bilo zakazano za 1. decembar prošle godine, nije održano zbog štrajka advokata. Naredno je zakazano za 18. februar, prenose Novosti.

Za tragični udes, koji se dogodio 8. juna prošle godine u 2:06 posle ponoći na raskrsnici Bulevara oslobođenja u Bulevara cara Lazara, Više javno tužilaštvo je optužilo 21-godišnjeg  Despota Vranića iz Novog Sada, vozača "audija 8" šabačkih registarskih oznaka.

Njega terete za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zakonom predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći poginuli su Milica Ležimirac, Vladica Vanja Matović i Aleksandar Marić. Njih troje su se tragične večeri "golfom" vraćali sa proslave godišnjice mature. Svi su poginuli na licu mesta.

Prema dosadašnjim saznanjima u istrazi, Vranić je vozio brzinom od oko 160 kilometara na sat, a izmereno je da je u krvi tom prilikom imao 1,17 promila alkohola u krvi, dok je naknadno u bilnici utvrđeno da ima 1,3 promila.

I sam Vranić je u ovoj nesreći povređen i nakon ukazane lekarske pomoći pušten je na kućno lečenje. Nakon toga određeno mu je policijsko zadržavanje i od tada se nalazi u pritvoru.

  • Julija

    15.01.2015 17:13
    Bojan@
    Utvrđeno je da vozač Golfa nije bio ni drogiran ni pod dejstvom alkohohola, a istraga će pokazati dali je semafor bio ispravan,ja lično smatram da nije.
  • bojan

    14.01.2015 15:48
    razum
    kriv je zbog brzine i alkohola... al zasto niko ne objavi cinjenicu da su i ovi jadni mladi ljudi u golfu bili takodje pod velikim dejstvom alkohola i naravno cinjenica da su prosli kroz crveno je vise nego jasna. treba dobiti ovaj kaznu al ti je mladost-ludost misle da mogu sve...i tako izgube zivot. da je srece svaka ulica bi imala patrolu sa kontrolom alkohola prokletog
  • @da

    14.01.2015 15:15
    Bio je pijan ko letva i jurio je ko manijak. Da je stajao na semaforu i pešak skoči na auto koji stoji, opet bi pijani vozač bio kriv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.