FOTO: Komšije sa Novog naselja u zajedničkoj akciji uredili park "Među brezama"

Stanovnici Novog naselja uredili su za vikend park "Među brezama", između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak.
FOTO: Komšije sa Novog naselja u zajedničkoj akciji uredili park "Među brezama"
Foto: Novo kulturno naselje
Ova oaza u sred betona nastala je osamdesetih godina, kada su komšije odlučile da zasade dvadesetak stabala breza. Pre pet godina postavljene su drvene palete, kućice za ptice, ali su i organizovani razni događaji i tada je, posle "akcijanja" ekipe iz Novog kulturnog naselja, parkić dobio svoje ime "Među brezama". Park je potom dobio i saletlu, nove klupe i posađene su nove breze. 
 
Park je bio i mesto za kulturne događaje, stejdževe, umetničke instalacije, ali i radionice, poput "Vezvezvez pod maskama" sa Milicom Dukić, koje su se organizovale u prethodne četiri sedmice.
 
 
"U subotu na inicijativu i poziv komšija sa Naselja, okupili smo se, izlakirali klupe, popravili saletlu, počistili smeće i parkiću dali novo ruho za predstojeću sezonu jesen/zima. Divan sunčani dan i uređivanje svog dvorišta bili su dovoljni motivi da se veliki broj suseda okupi i zajedno učestvuje u akciji. Tridesetak stanovnika Novog naselja, uzrasta od 4 do 74 godine, kao jedan su participirali u akciji i pokazali da zajedništvo i komšijski duh može mnogo da postigne. Park „Među brezama“ nije samo park, on je i učionica, rođendaonica, festivalska bina, galerijski prostor i jedna od omiljenih stanica za kratak predah od svakodnevnih aktivnosti. Hvala najboljim komšijama u univerzumu", poručuju u Novom kulturnom naselju.
 
 
Kako dodaju, u narednom periodu u planu su dodatne transformacije ovog prostora i oplemenjivanje njegove okoline, sa akcentom na biciklističku kulturu, a očekuje se i promocija brevijara Ulica Novog naselja.
 

Tokom meseca septembra, kroz 8 radionica petkom i subotom, u parku „Među brezama" i školi Milan Petrović, polaznici će...

Posted by Novo kulturno naselje on Недеља, 04. октобар 2020.
  • Dragica

    04.10.2020 20:55
    Park Među brezama
    Lep park za omdor ali uvek puno pikava i deca koja se tu igraju
    ne može se tome stati na put .
    ovo nije prvi put da se organizue akcija u parku i bude čisto 2 nedelje.
    jp čistoća prazni kante jednom mesecno ,smeca preliva preko kante

    svakako podrska ovim mladim ljudima , sve sto rade je pozitivno
    pozdrav
  • Bravo

    04.10.2020 18:10
    Bravo
    Bravo!!!Tako bi narod trebao celu Srbiju da uredi od svojih dvorista..parkinga pa do Nacionalnih parkova..obala reka potoka.............Bravo jos jednom!!!
  • Redak primer!

    04.10.2020 17:08
    Bravo!
    U vecini zgrada nece da srede ni krov ni lift. Stoka. Predsednici ne skupljaju novac u investicioni fond, niko nista ne radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Novosadske priče

Kako su Novosađani naučili NATO "red vožnje"

Imao sam 11 godina. Tog dana se išlo prepodne u školu, popodne smo uobičajeno išli napolje da se igramo ubeđujući one koje su roditelji sprečili, da neće biti nikakvog bombardovanja...

Student nije zapalio žito

Na fasadi kasarne u Ulici vojvode Bojovića jedna spomen ploča čuva priču o studentima koji su zapalili pšenicu. I to su platili životom.

Iz centra na "brdo" 2: Biti na nogama

Krajem aprila 1979. u Velikoj Britaniji su održani izbori - pokazalo se istorijski - na kojima su Konzervativci potukli do tada vladajuće Laburiste.

Iz centra na "brdo"

Na "brdo" - kako smo u šali zvali zdanje Televizije Novi Sad smeštenu na Mišeluku na obroncima Fruške, došao sam iz centra grada.

Tri prsta iz Novog Sada

Na različite načine Srbi i građani ove zemlje demonstriraju patriotizam i poštovanje prema nacionalnim simbolima.