VIDEO: Kako je 92-godišnja Novosađanka savladala svih devet Betovenovih simfonija

Izvođenje devet Betovenovih simfonija u Novom Sadu bio je događaj koji je privukao veliku pažnju. Među onima koji su prošli kroz čitav maraton bila je i 92-godišnja Novosađanka Mirjana Mihalek.

Muzička pedagoškinja u penziji kaže da je bez problema proputovala kroz svih devet Betovenovih simfonija.

Ova Novosađanka je prošla kroz mnogo toga u života. Preživela je drugi svetski rat, živela u post-ratnom periodu, pregurala devedesete i onda je, konačno, u 90. godini života pobedila i koronu.
 
"Znala sam šta je svet, videla sam kakve grozote se dešavaju. Ta 'Oda radosti' je nešto što ti daje malo optimizma i vere da može da bude i lepo na ovom svetu, da nisu jedino nesreća i rat sadržaj naših života, nego da može da bude i nešto lepo. 'Oda radosti' je baš odraz toga - želje za lepim", ispričala je Mirjana. 
Kako je navela, za nju je Betovenov maraton, organizovan u okviru Evropske prestonice kulture, predstavljao je pravu poslasticu i zadovoljstvo.
 
"To je dokaz da Novi Sad zaslužuje da ima ovakav program. Novi Sad je uvek imao i orkestre i umetnike koji će izvoditi, ali je ovo bilo nešto sasvim posebno. Za mene je izuzetan događaj da ih ja sada sve mogu čuti, istog dana, tu nije bilo pitanja da li će biti zamora, kakav zamor, to je samo lep doživljaj bio", ispričala je Novosađanka.
 
  • realno

    06.07.2022 15:48
    Baka zrači optimizmom, kako je divno slušati je. Neka još dugo uživa u muzici i životu.
  • Divno

    04.07.2022 12:04
    Divno, divno! Koji duh, koja svežina, memorija, životna radost u divnoj Mirjani Mihalek, koja je, davnih dana, bila moja nastavnica u muzičkoj školi Isidor Bajić.
    Oduvek je bila dinamična, podsticajna za sve učenike, a takva je i sada. Drago mi je da je još uvek tu, među nama, a želim joj da još dugo uživa u muzici, sa nama zajedno.
    Kako ju je lepo slušati, ima šta da kaže, i to kaže na tako smislen i lep način.
  • Peki

    04.07.2022 11:32
    Lepo
    Bravo !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Novosadske priče

Student nije zapalio žito

Na fasadi kasarne u Ulici vojvode Bojovića jedna spomen ploča čuva priču o studentima koji su zapalili pšenicu. I to su platili životom.

Iz centra na "brdo" 2: Biti na nogama

Krajem aprila 1979. u Velikoj Britaniji su održani izbori - pokazalo se istorijski - na kojima su Konzervativci potukli do tada vladajuće Laburiste.

Iz centra na "brdo"

Na "brdo" - kako smo u šali zvali zdanje Televizije Novi Sad smeštenu na Mišeluku na obroncima Fruške, došao sam iz centra grada.

Tri prsta iz Novog Sada

Na različite načine Srbi i građani ove zemlje demonstriraju patriotizam i poštovanje prema nacionalnim simbolima.