VIDEO: Podsetite se kako su Let 3 i Atheist Rap u Novom Sadu napravili "street musical clash"

Let 3 predstavljaće Hrvatsku na Evroviziji sa pesmom "Mama ŠČ".

Riječki bend Let 3 čest je gost u Novom Sadu, a sada su pažnju javnosti privukli time što će predstavljati Hrvatsku na Evroviziji.

O njima se priča kako zbog tekstova, tako i zbog svog scenskog nastupa. To je i ono što je najviše pažnje privuklo u slučaju pesme "Mama ŠČ". Kako su objasnili članovi benda, tema pesme je ratna, ali je pesma antiratna, dok je u konkretnom slučaju "mali podli psihopat/ krokodilski psihopat" predsednik Rusije Vladimir Putin.

Kao inspiracija za "Mama ŠČ" poslužila je pesma Predraga Lucića, satiričara i novinara, te jednog od u(ne)rednika legendarnog "Feral Tribune"-a. Mrle je na ideju za "Mama ŠČ" došao kada se susreo sa Lucićevom "Kupi mi, mama, jedan mali rat". 
 
Pre gotovo osam godina, na Trgu slobode bile su postavljene dve bine povodom otvaranja jubilarnog 15. Festivala uličnih svirača. Na jednoj bini bio je Let 3, a na drugoj domaća ekipa - Atheist Rap.
 
Nakon što su oba benda izveli po nekoliko svojih pesama, usledilo je iznenađenje za brojnu publiku - Atheist Rap je izvodio pesme Leta 3, dok je riječki sastav pevao numere novosadskih pankera. Momci iz Atheist Rap-a stavili su brkove i trake preko bradavica pa zapevali.
 
"U tom momentu i kiša se nenajavaljeno pridružila nadmetanju. Pod otežanim uslovima, muzičari nisu poklekli, a ni publika. Mokra do kože, negde oko 22:15 časova, spremno je dočekala pesmu 'Riječke pičke'. Atheist Rap i ovaj put bio je na visini zadatka. Vreme se potom umirilo, a oni koji su pobegli pod suncobrane, počeli su trčati ka binama", opisao je atmosferu sa tog događaja portal Balkan rock.
 
  • Novosadjanka

    12.06.2023 22:15
    Vau
    Bila sam tamo, bilo je brutalno. Jedna od najboljih svirki ikad, još kad je kiša krenula....
  • Nidža

    14.02.2023 15:10
    Lep događaj
    Dobro organizovano, zamisao sjajna, daleko unazad je bilo koja druga ideja i izvedba u gradu bila, od tada na ovamo.

  • Sale

    14.02.2023 14:20
    ŠČ
    Pogledao sam spot i ako je to najbolje što Hrvatska može da ponudi, onda su otišli u k...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Novosadske priče

Kako su Novosađani naučili NATO "red vožnje"

Imao sam 11 godina. Tog dana se išlo prepodne u školu, popodne smo uobičajeno išli napolje da se igramo ubeđujući one koje su roditelji sprečili, da neće biti nikakvog bombardovanja...

Student nije zapalio žito

Na fasadi kasarne u Ulici vojvode Bojovića jedna spomen ploča čuva priču o studentima koji su zapalili pšenicu. I to su platili životom.

Iz centra na "brdo" 2: Biti na nogama

Krajem aprila 1979. u Velikoj Britaniji su održani izbori - pokazalo se istorijski - na kojima su Konzervativci potukli do tada vladajuće Laburiste.

Iz centra na "brdo"

Na "brdo" - kako smo u šali zvali zdanje Televizije Novi Sad smeštenu na Mišeluku na obroncima Fruške, došao sam iz centra grada.

Tri prsta iz Novog Sada

Na različite načine Srbi i građani ove zemlje demonstriraju patriotizam i poštovanje prema nacionalnim simbolima.