Ovo su Ozi i Strelka. Psi koji su Novosađaninu izjeli kauč, pasoš, pare...

Koliko samo puta do sada ste čuli (ili rekli) da je pas čovekov najbolji prijatelj?
Ovo su Ozi i Strelka. Psi koji su Novosađaninu izjeli kauč, pasoš, pare...
Foto: 021.rs

Međutim, da li bi vam najbolji prijatelj pojeo kauč? Ako je pravi prijatelj i ako ga baš lepo zamolite, onda možda i bi. 

Pozvali smo vas da sa nama podelite priče o vašim kućnim ljubimcima i stiglo je dosta zanimljivih koje ćemo objavljivati u narednom periodu (dva puta nedeljno). Već ste mogli da čitate o mački Sneki zbog koje su Novosađani morali da obijaju vrata, a sada je na red došao jedan četvoronožni duo - Ozi i Strelka.

Ozi i Strelka su psi koje je udomio jedan Novosađanin. Najpre je došla Ozi, a potom joj se pridružila Strelka. Uklopile su se i bile spremne da zajedno pripremaju iznenađenja.
 
"Jednom sam ušao u stan i primetio da nedostaje deo tepiha. Ozi su tad rasli zubići, pa sam mogao da razumem kako se to dogodilo", kaže ovaj Novosađanin.
 
 
Male "napasti", koje su i prave maze, nisu se zaustavile na tepihu. Papuče su "opšte mesto", ali je Ozi jednom prilikom smazala i pasoš i to nakon što se Novosađanin vratio sa mora, na koje je nije poveo. 
 
 
"Papuče u stanu više ne držimo, nema smisla. Prijatelj ih je doneo kao novogodišnji poklon i nisu izdržale ni dve nedelje. Nisu se na tome zaustavile. Mnogo veći problem sam imao kada sam na podu pronašao izgriženi pasoš. Uništen u potpunosti", priča dalje.
 
  
 
Ipak, to nije bio kraj. Jedna od prvih stvari koje su "načele", ali ujedno i najvećih udruženi poduhvat, bio je kauč u stanu.
 
"Prvo se pojavila rupa. Potom je postajala dublja i veća. Onda ste već osećali da sedite na nečemu što je evidentno bušno. Neretko pripremam večeru prijateljima i gledamo zajedno film, a devojka i drugar su u jednom trenutku 'upadali' u izjedeni kauč. Međutim, ovo se dogodilo kada je Strelka tek stigla u dom i kada je prvi put ostala sama sa njoj tada nepoznatim psom, tako da je jedino ovako nešto i moglo da se dogodi", dodaje ovaj Novosađanin.
Nakon što su se počastile kaučem, Novosađanin je odlučio da dresira pse uz pomoć profesionalca. Uplatio im je "časove lepog ponašanja", takoreći "psećeg bontona" i sada su to jedni i više nego okej psi. Ipak, kako objašnjava, ovi časovi su ujedno i časovi za ljude, jer je uz pomoć trenera stekao veštine da mu pas, koji nije imao najviše sreće u dosadašnjem životu i koji je promenio mnogo vlasnika, veruje.
 
"Više ne prave probleme i razumeju me sve. Rekao bih da pružamo neopisivo zadovoljstvo jedni drugima, od šetnji do toga kad legnu pored mene. Nešto sam ja njih naučio, ali sam dosta toga one mene naučile. Naučio sam se strpljenju, obazrivosti, ali i tome da je devedeset posto slučajeva naša krivica kada ljubimci nešto zabrljaju. Osim za pasoš, tu je Ozi 'guilty as charged'", zaključuje Novosađanin. 
 

 
  • Drugi Vlada

    07.04.2023 02:14
    @Vlada
    Pomenutih 99% napada se desava od strane lutalica koje oni koji drze pse zakljucane u stanovima puste na ulicu kad im dosade i prestanu biti slatki kucici.
  • Hm

    06.04.2023 22:32
    Hm
    Stanodavci, citajte ovo!
  • Me

    06.04.2023 16:26
    Ne zna se ko je sarmantniji iz ovog ljutog dvojca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Novosadske priče

Kako su Novosađani naučili NATO "red vožnje"

Imao sam 11 godina. Tog dana se išlo prepodne u školu, popodne smo uobičajeno išli napolje da se igramo ubeđujući one koje su roditelji sprečili, da neće biti nikakvog bombardovanja...

Student nije zapalio žito

Na fasadi kasarne u Ulici vojvode Bojovića jedna spomen ploča čuva priču o studentima koji su zapalili pšenicu. I to su platili životom.

Iz centra na "brdo" 2: Biti na nogama

Krajem aprila 1979. u Velikoj Britaniji su održani izbori - pokazalo se istorijski - na kojima su Konzervativci potukli do tada vladajuće Laburiste.

Iz centra na "brdo"

Na "brdo" - kako smo u šali zvali zdanje Televizije Novi Sad smeštenu na Mišeluku na obroncima Fruške, došao sam iz centra grada.

Tri prsta iz Novog Sada

Na različite načine Srbi i građani ove zemlje demonstriraju patriotizam i poštovanje prema nacionalnim simbolima.