Mala caka da vam krompir iz rerne uvek bude hrskav

Krompir je gotovo svima omiljena namirnica i uživamo u njemu spremajući ga na bezbroj načina. Jedan od načina je pripremanje u rerni, međutim, često ne ispadne hrskav koliko bismo želeli.
Mala caka da vam krompir iz rerne uvek bude hrskav
Foto: Pixabay
Ukoliko se pitate gde grešite, kuvar Mark Vilijams, osnivač škole kuvanja u hotelu s pet zvezdica "The Grand York", kaže da je najvažnije ono što radite nakon što krompir prokuva.
"Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim sačekajte da provri. Kuvajte oko šest minuta dok ivice ne omekšaju. Zatim ocedite krompir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad nećete dobiti hrskavi krompir ako je pun vode", objasnio je on.
Ukoliko krompir ne iscedite dovoljno dobro, umesto lepe boje i hrskave teksture dobićete težak i vlažan krompir.
 
"Zagrejte masnoću u rerni. Moj izbor je pačja mast. Ne zaboravite da začinite krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vreloj rerni 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana", poručio je ovaj kuvar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti