"Orlići" u polufinalu Svetskog prvenstva nakon penal drame

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije je nakon boljeg izvođenja penala pobedila reprezentaciju SAD sa 6:5 i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije je nakon boljeg izvođenja penala pobedila reprezentaciju SAD sa 6:5 i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

U regularnom delu nije bilo golova, kao ni u produžecima.

U penal seriji odlučila je tek deveta, a "orliće" je u polufinale odveo Maksimović. Prethodno su meč lopte imali golman Rajković u šestoj i Veljković u osmoj seriji. Rajković je pokazao da ima čelične nerve nakon svog promašaja i zaustavio je penal u devetoj seriji, da bi Maksimović konačno završio posao i poslao Srbiju u polufinale.

Srbija će se za prolaz u finale boriti protiv Malija u sredu od 9.30h, ekipe koju smo već pobedili u grupnoj fazi sa 2:0. Drugi polufinalni par je Brazil - Senegal.

"Orlići" su tokom celog današnjeg meča imali više šansi, bila su bolja ekipa, ali nisu uspeli da reše meč iz igre. Najbolju šansu propustio je Šaponjić polovinom prvog produžetka kada nije uspeo da ubaci loptu u mrežu sa svega dva metra.

  • selektor

    14.06.2015 13:23
    igraj i pobedi ponosno se vrati
    bravo kosane!
    bravo za sve!
  • boco

    14.06.2015 12:26
    selektor velikih je rekao da se njegovi nemaju cega stiditi nakon one sinocne sramote, sta bi danas rekao da je kojim slucajem on vodio ovu decu
    momci samo napred, svaka cast
    mislim da golman nije trebao izvoditi onaj penal
    moglo nas je to skupo kostati
    tu je i trener kriv
  • 14.06.2015 11:04
    beban
    eto ko ce igrati sledece kvalifikacije A selekcije ovim starijim starletanima reci HVALA ! i pustiti decu da igraju fudbal

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.