Slučaj dron: Srbiji oduzeta tri boda, Albanija dobila tri

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) dodelio je Albaniji pobedu 3:0 sa prekinutog meča protiv Srbije u Beogradu u oktobru, a "Orlovima" oduzeo tri boda.
Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) dodelio je Albaniji pobedu 3:0 sa prekinutog meča protiv Srbije u Beogradu u oktobru, a "Orlovima" oduzeo tri boda.

CAS je, takođe, kaznio Srbiju odigravanjem sledeća dva meča kod kuće bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.

Sud u Lozani je odbacio žalbu Srbije, a prihvatio albansku, jer nije pronašao dokaz da su Albanci odbili da nastave meč, dok smatraju da je prekid usledio usled loše organizacije utakmice i nasilnog uletanja navijača koji su napali goste.

Zbog toga CAS smatra Fudbalski savez Srbije (FSS) odgovornim za prekid meča na stadionu Partizana, a ne Albance, pa je zbog toga utakmicu registrovao službenim rezultatom 0:3. Albanci su kažnjeni samo sa 100.000 evra jer su odgovorni za uletanje drona tokom utakmice koji je nosio zastavu sa nacionalističkim i patriotskim simbolima.

Podsetimo, krajem prvog poluvremena iznad terena stadiona Partizana pojavio se dron sa zastavom "Velike Albanije", koju je skinuo Stefan Mitrović, nakon čega je usledilo koškanje igrača, te uletanje navijača.
  • Televizor

    10.07.2015 16:36
    @C...
    Što se neko pravi lud, iako postoji snimak...

    Naši igrači se nisu tukli, naprotiv, oni su tu jedini bili fer, zaštitili su albance i pomogli im da izađu sa terena itd...

    A nisu ni vijali zastavu, onaj momak je hteo samo da skolni zastavu i da se utakmica nastavi (nije cepao zastavu ili nešto slično), ali su ga albanski igrači napali kao da je hteo da žrtvuje albansku bebu...


    i ne mogu da verujem da ću ovo napisati ali - žao mi je naših fudbalera (iako su većina njih posetioci splavova a ne sportisti), upravo zato što su ispali LJUDI, a ovako im se vratilo...

  • Nišlija

    10.07.2015 16:25
    @C
    Sve se ja sa tobom slažem, ali ponovo bi nas ovako kaznili, jer smo mi bili organizatori utakmice. Krive su naše službe koje su to dozvolile.

    Albanci nisu ovo sami smislili i sproveli, to je sigurno. Tako da je sigurno da je ovo neka veća medjunarodna igra protiv Srbije.
  • vuk

    10.07.2015 16:00
    1
    Ljudi, dzaba nam i Evropa a i Rusija, mali smo, mogu da nam rade sta oce...Pogotovo jos kada se pobunimo, tj nas inat im pokazemo, samo jos gore...vazda je tako bilo.Nasa spoljna politika je oduvek trebala biti okrenuta ili ka Evropi ili ka Rusiji, nemoze na dve stolice dragi moji, i naravno , biti, poslusan...ugledajmo se na Svedjane i na Norvezane malo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.