Vojvodina pronašla zamenu za Brkića

Novi golman Vojvodine biće bivši golman Javora i reprezentacije Bosne i Hercegovine Nemanja Supić.

Novi golman Vojvodine biće bivši golman Javora i reprezentacije Bosne i Hercegovine Nemanja Supić. Nakon odlaska kapitena Željka Brkića, crveno-beli su dugo tražili pravo rešenje za mesto među stativama, a izbor je pao na dvadesetdevetogodišnjeg Supića. Kako za 021 kaže sportski direktor Novosađana Miodrag Pantelić, reč je o iskusnom golmanu koji je uspešno branio za Anatozis sa Kipra i Politehniku iz Rumunije.

"Mi smo posle odlaska Brkića u Udineze odlučili da potražimo iskusnog čuvara mreže. Supić je posle zapažene internacionalne karijere dobro branio za Javor i smatram da se radi o igraču čije će iskustvo i kvalitet doprineti ostvarivanju naših ambicija u narednoj sezoni", smatra sportski direktor novosadskog kluba.

Pored mesta golmana, Vojvodina se pojačala i u špicu napada. Za crveno-bele je potpisao dvadesetogodišnji Nemanja Čović, koji je prošle sezone uzdrmao fudbalsku javnost neočekivanim transferom iz Proletera sa Slane Bare u italijansku Parmu.

Prema Pantelićevim rečima, Čović je atraktivan igrač koji može da igra kao najistureniji igrač u navali Novosađana, ali i u veznom redu kao polušpic. "Ja očekujem da će nam Nemanja doneti svežinu u veznom i ofanzivnom segmentu igre, jer je reč o igraču koji razume fudbalsku igru i posebno je opasan u završnici napada", navodi Pantelić.

Nemanja Čović je već pokazao šta ume, jer je na prvoj proveri u novom timu postigao gol protiv ekipe Bačke Palanke. I pored ovih pojačanja, Vojvodini je ostalo vrlo malo vremena da sklopi ekipu, jer već za dve nedelje igraju utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv lihtenštajnskog Vaduza. (M.S.)

  • vojvodjanin

    01.07.2011 09:06
    srecno nemanja
    Dobro nam dosao Nemanja Covicu.Odlican mlad,perspektivan igrac.Pratim njegov rad na terenu,samo napredak.Bravo!!!!
    Srecno mu bilo!!!
  • Jedan je Brka kapiten!

    30.06.2011 14:15
    Utakmica je bila protiv BAčke Topole a ne protiv Bačke Palanke.
    Btw, FK Bačka Palanka ni ne postoji....
  • Jedan je Brka kapiten!

    30.06.2011 14:14
    Utakmica je bila protiv Bačke Topole a ne protiv Bačke Palanke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.