Remi sa Italijom, šansa za baraž u Sloveniji

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je protiv Italije rezultatom 1:1 i sada im je potrebna pobeda protiv Slovenije da bi obezbedili baraž za plasman na EP 2012.

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je protiv Italije rezultatom 1:1 i sada im je potrebna pobeda protiv Slovenije da bi obezbedili baraž za plasman na EP 2012.

Nakon šokatnog Markiziovog vodećeg gola za Italijane, naši reprezentativci su ipak uspeli da se vrate u meč igrom, ali i rezultatski pošto je Bane Ivanović izjednačio rezultat u 26. minutu. U drugom delu igre nije bilo promene rezultata i s obzirom da su Estonci preokrenuli rezultat u Belfastu protiv Severne Irske (1:2), našim fudbalerima je potrebna pobeda u utorak u Sloveniji.

Selektor srpske reprezentacije Vladimir Petrović na teren je izveo sledeći sastav: Jorgačević, Ivanović, Subotić, Kolarov, Stanković, Fejsa, Krasić, Ninković, Tošić, Pantelić.
Selektor Italijana Cezare Prandeli opredelio se da meč počene u sledećoj postavi: Bufon, Mađo, Barzalji, Bonući, Kjelini, Markizio, Pirlo, De Rosi, Montolivo, Kasano i Rosi.

Srbija je počela silovito i već nakon dvadesetak sekundi Kolarov je šutirao iz daljine, Bufon je odbio loptu, ali tamo nije bilo nikog da naleti na nju pa su Italijani otklonili opasnost. Na drugoj strani Italijani su uzvratili istom merom i u 55. sekundi poveli su rezultatom 1:0. Rosi je sjajno proigrao Markizija kom nije bilo teško da sa desetak metara savlada Jorgačevića.

Ipak, Srbija se nije predala i krenula i dalje sa svojim napadima kao da se ništa nije desilo i već u šestom minutu Ninković je pokušao iskosa sa leve strane, ali je Bufon bio siguran.

Dva minuta kasnije Italijani su ponovo uzvratili kroz sredinu kada je Rosi uspeo da prođe i dođe do peterca, ali je Jorgačević sjajno intervenisao i sačuvao svoj gol. U 10. minutu naši su napali ponovo preko levog boka, Tošić je uputio veoma dobar centaršut, Italijani su uspeli da je preglavaju na drugu stativu, tamo je sačekao Krasić čiji je šut završio zamalo pored gola.

Posle dinamični prvi 15 minuta tempo igre je opao, odnosno Italijani su uspeli da se oslobode pritiska, najviše zahvaljujući sjajnom Andrei Pirlu, koji je držao vezni red Italijana. Ipak, Srbija je u 26. minutu uspela da izjednači golom Ivanovića. Krasić je izveo korner sa desne strane, lopta je preletela sve i stigla do Tošića koji je sjajno zahvatio iz prve da bi na putu do gola zakačila Ivanovića i prevarila Bufona.

Nakon izjednačujućeg gola Srbija je nastavila sa svojom igrom i strpljivo pokušavala da dođe do gola Bufona, dok su Italijani i dalje želeli da umrtve igru i sačuvaju rezultat do odlaska na odmor. Do poluvremena ipak nije bilo ozbiljnijih prilika, iako je Srbija u nekoliko situacija bila u opasnoj zoni, ali je srpskim fudbalerima nedostajao završni pas ili upotrebljiv centaršut da bi ugrozili Bufona.

Selektor Srbije Petrović je na poluvremenu izvršio prvu izmenu pošto je Fejsu zamenio Radosav Petrović, čime je želeo da ojača vezni red ispred centralnih bekova. Posle samo dva minuta nastavka Kolarov je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 35 metara, ali je Bufon krajnjom mukom uspeo da sačuva Italijane.

U 53. minutu Tošić je istrčao kontru i proigrao Kolarova koji je iskosa sa leve strane šutirao, ali je Bufon uspeo da zaustavi njegov udarac. Pet minuta kasnije Kolarov je ponovo bio u centru pažnje pošto je iskosa sa desne strane izveo još jedan odličan prekid, ali pred golom Bufona niko nije uspeo da skrene loptu u gol. Srbija je sve više preuzimala inicijativu i bila bliža golu, ali su zato Italijani bili opasniji iz kontri i u 64. mintu Montolivo se odlično ubacio na Pirlov pas, ali je na našu sreću na mestu bio Subotić.

Minut kasnije Pantelić je imao dobru priliku kada je na centaršut Ivanovića glavom šutirao zamalo preko gola. U nastavku akcije, na drugoj strani pokušao je Kasano sa dvadesetak metara, ali je na mestu bio Jorgačević. U 66. minutu Prandeli je izvršio prvu izmenu kada je na teren umesto neprimetnog Kasana ubacio Đovinka, a četiri minuta kasnije i Noćerina umesto Markizija.

U tom periodu Italijani su ponovo uspeli da prebace težište igre našu polovinu, pa je Srbija teško nalazila put do njihovog gola, pa je selektor Petrović u 76. minutu odlučio da pojača ofanzivnu liniju tako što je ubacio Žigića umesto Krasića. Ipak, ni to nije znatno promenilo situaciju na terenu, naprotiv u 81. minutu kada su zbog lekarske pomoći van terena bili i Tošić i Pantelić, Đovinko je izašao sam pred Jorgačevića, ali je Rajković sjajnim klizećim startom sprečio pokušaj Italijana.

U 87. minutu Petrović je izvršio i poslednju izmenu kada je Stankovića zamenio Jovanović, ali ni to nije donelo velikih promena u našoj igri. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa će naši reprezentativci u Ljubljani morati da pobede ukoliko žele baraž za EP 2012.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.