Partizan smenio Vujoševića

Novi Upravni odbor Košarkaškog kluba Partizan razrešio je Duška Vujoševića sa funkcije trenera.

Novi Upravni odbor Košarkaškog kluba Partizan razrešio je Duška Vujoševića sa funkcije trenera.

"Upravni odbor KK Partizan na prvom sastanku odlučio je da otvori novo poglavlje u istoriji kluba i ne produži saradnju sa Duškom Vujoševićem, već da ukaže poverenje novom treneru", navodi se u saopštenju na sajtu kluba. UO se zahvalio Vujoševiću na svemu što je uradio za Partizan.

"Vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike", navodi se u saopštenju.

Vujošević je u tri navrata bio trener Partizana. Prvi put crno-bele je predvodio u sezoni 1990/91, te od 2001. do 2010. godine i na kraju od 2012.

Vujošević: Smena nije iz sportskih motiva

Duško Vujošević je rekao da je njegova smena "legitimno pravo" nove uprave, ali i da misli da ona nije proistekla iz sportskih motiva.

"Meni je istekao ugovor i potpuno je legitimno pravo nove uprave da sagleda svoje interese, koji su složeni i da se u skladu s time odredi. Kao što se odredila da se ne produžava ugovor sa mnom. Ja takvom odlukom nisam zadovoljan, jer smatram da ne postoji nijedan sportski motiv koji bi mogao da je prouzrokuje, već da su razlozi za njeno donošenje dublji i složeniji. Takođe, kad pričamo o legitimnosti, legitimna obaveza, koja proističe iz prethodnih ugovora, jeste da se regulišu ne mala dugovanja prema meni", rekao je trener.

"Zna se da sam po nacionalnosti Partizanovac. Partizan ostaje moja ljubav i nadam se da će to ostati prepoznato kod armije navijača. Upravo iz toga razloga ne smatram da je ovakva odluka trebalo da mi se saopštava preko posrednika, da se drugi ljudi dovode u neugodnu poziciju, a to je ovaj put bio Miško Ražnatović. To je moralo da se obavi normalnim razgovorom, lice u lice, uz kafu sa onima koji su takvu odluku doneli", rekao je Vujošević.

  • prečanin

    10.09.2015 06:14
    Aleksandre, u sve se mešaš i pokazuješ moć tvoje fotelje , da nisi malo preterao ? Ovo može da ti se kao bumerang vrati !
  • 09.09.2015 14:46
    pogrešan naslov: treba "Vučić smenio Vujoševića"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).