EP: Italijani ubedljivi protiv Izraelaca

Košarkaška reprezentacija Italije pobedila je večeras selekciju Izraela sa 82:52 (22:13, 18:17, 28:9, 14:13) i plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope.
Košarkaška reprezentacija Italije pobedila je večeras selekciju Izraela sa 82:52 (22:13, 18:17, 28:9, 14:13) i plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope.

Italijani su dominirali najvećim delom utakmice i potvrdili kvalitet. U meču bez uzbuđenja i neizvesnosti otpor Izraelaca definitivno je slomljen u trećoj četvrtini, a do kraja susreta "azuri" su rutinskom igrom sačuvali prednost za ubedljiv trijumf.

Predvodili su ih Đentile sa 27 i Belineli sa 14 poena, dok su kod Izraelaca najefikasniji bili Mekel sa 20 i Elijahu sa 12.

Italija se u sredu u četvrtfinalu Evrobasketa sastaje sa pobednikom duela između Litvanije i Gruzije, koji se igra od 21 sat.

Ranije danas plasman u četvrtfinale izborili su Češka pobedom nad Hrvatskom (80:59) i Srbija, koja je slavila protiv Finske (94:81), i te dve reprezentacije sastaju u borbi za polufinale, takođe u sredu.

Ostali četvrtfinalni parovi su Španija - Grčka i Francuska - Letonija, a ti mečevi na programu su u utorak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).