Teodosićeva magija za polufinale Evrobasketa

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evrobasketa pobedom nad Češkom rezultatom 89:75 (21:21, 24:21,22:21, 22:12).
Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evrobasketa pobedom nad Češkom rezultatom 89:75 (21:21, 24:21,22:21, 22:12).

Na početku utakmice videlo se da će biti izuzetno teško našoj reprezentaciji da eliminiše motivisane Čehe. Tokom celog meča gledali smo rezultatsku klackalicu, a Đorđevićeva ekipa je prelomila rezultat u poslednjoj deonici. Kapiten Miloš Teodosić kapitenski je poveo našu selekciju do polufinala, sa neverovatnih 14 asistencija i 12 poena. Veliku ulogu u današnjoj pobedi odigrali su i Erceg, Bjelica i Raduljica. Erceg je tokom cele utakmice igrao na vrhunskom nivou, Nemanja Bjelica je pogađao u ključnim trenucima, a rešenja u reketu za Raduljicu nije bilo.

TOK UTAKMICE:

Veoma tvrda utakmica od samog početka. Za dva minuta igre postignuto je ukupno četiri poena. Posle Markovićeve trojke, Česi su napravili mini seriju od 9 poena i otišli su na plus 7. Više su pokazali Ginzburgovi izabranici u prvih pet minuta, igrali su odlično odbranu, a u napadu su stizali do lakih poena. Međutim, Teodosić je sa dva koša i asistencijom pokrenuo, može se reći i pomalo uspavanu ekipu Srbije. Na kraju četvrtine nerešen rezultat, 21:21.

Agresivnije ulaze u drugu četvrtinu naši košarkaši. Pojačali su igru u odbrani i trojkom Ercega Srbija je otišla na pet poena razlike. Uspeli su Česi da izjednače i u nastavku utakmice igralo se koš za koš. Miloš Teodosić je još jednom celu halu ostavio bez daha majstorskom asistencijom za Nemanju Nedovića. Pred kraj druge deonice brzih šest poena postigao je Erceg. Prvo je pogodio trojku, a zatim na još jednu asistenciju Teodosića postiže koš uz faul. Precizan je bio i sa linije slobodnog bacanja. Atraktivna rampa Bogdana Bogdanovića u poslednjim trenucima druge četvrtine. Pokušao je šutem za tri poena Jelinek, ali je Bogdan uspeo da zalepi Čeha.

Kapiten Srbije nastavlja sa magičnim asistencijama i na početku treće četvrtine. Za 22 minuta Teodosić je zabeležio 11 asistencija. Posle odlične akcije naše reprezentacije sam je ostao Zoran Erceg i pogodio za tri poena. U sledećem napadu pogađa i Bjelica i Srbija odlazi na plus 7. Najveću prednost za našu selekciju od 10 poena postavio je Bogdanović iz slobodnih bacanja. Na drugoj strani je Satoranski mini rolom uhvatio priključak, pa Češka stiže na minus 4.

I u poslednjem delu igre rezultatska neizvesnost. Srbija vodi u intervalima od 5 do 10 poena prednosti. Danas odlični Erceg donosi našoj reprezentaciji najveću prednost od 12 poena. Bogdan Bogdanović posle nekoliko vezanih promašaja postiže trojku u veoma bitnom trenutku, tri minuta pred kraj utakmice. Minut pred kraj dve rampe u jednom napadu, prvo je Simonović blokirao, a zatim i Nemanja Bjelica. Srbija bez većih problema privodi utakmicu kraju.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Zoran Erceg sa 20 poena, 3 skoka i 2 asistencije , dok je u ekipi Češke najbolji pojedinac bio Jan Veseli sa 23 poena i 10 skokova.

Srbija u polufinalu čeka pobednika iz duela Italija - Litvanija, koji se igra od 21h.

  • @Ivan

    17.09.2015 08:53
    Strasno sam se potresao zbog tvoje greske...Zaboravih da napisem "cestitam momci", eto i moje greske. Ali to i dalje ne menja cinjenicu da imamo lose centre u odbrani. Raduljica je u napadu uglavnom odlican, ali je isto toliko los u odbrani. Cesto izlazi van reketa da preuzme igraca, a pokretan je otprilike kao balvan. Ne moze da se vrati dovoljno brzo da zatvori rupu i onemoguci missmatch protivnickom centru. A to radi uporno od prve utakmice. I ja to vidim kao veliki propust u igri. Imali smo malo srece sto smo igrali uglavnom sa ekipama koje su slabe na centarskim pozicijama, ali sad dolazi Litvanija i Valanciunas/Jevtokas, sa odlicnim suterima. Videcemo, nadam se da nisam u pravu...
  • 16.09.2015 20:10
    Zbog Teodosijevica zamalo da izgubimo ...
  • Ivan

    16.09.2015 19:16
    Greska
    Greskom sam ti dao pozitivni komentar. Prosto mi je neverovatno da si ovo napisao. Prosli u 4. Raduljica apsolutno igra odlicno. Ceska igra se i svodi na igru preko Veselog. Pustili smo ga da da njegovih 20 poena i rutinski priveli utakmicu. NIkako da se Vama velikim navijacima ugodi. Umesto da napises, bravo, ti nalazis neke mane kojih naravno da ima, ali svaki poznavalac kosarke ce ti reci, da mozemo 100% bolje od ovoga. A opet smo dobili ekipu koja je Hrvatsku razbila. I to kazu sa najboljim centrom Evrope, Tomicem, sa Saricem itd... Ja cu samo napisati, bravo momci, idemo dalje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).