EP: Košarkaši Srbije poraženi od Rusije

Košarkaši Srbije poraženi su od Rusije rezultatom 75:72 u 2. kolu D grupe na Prvenstvu Evrope koje se održava u Istanbulu.
Srbija je odigrala mnogo slabije nego protiv Letonije. U većem delu meča pokušavali su da sustignu protivnika, ali su Rusi jednostavno bili raspoloženiji za igru.
 
Najbolji u domaćim redovima bili su Bogdanović i Marjanović koji su postigli po 19 koševa.
 
Prvu četvrtinu "Orlovi" su dobro započeli, Bogdan Bogdanović je bio bez učinka, pa je teret pao na Bobana Marjanovića. Na pauzu posle prve četvrtine košarkaši Srbije su otišli sa vođstvom 21:18.
 
Od druge četvrtine inicijativu preuzimaju Rusi. Voroncevič je odličnim šutevima za tri poena doveo Ruse na +4. Marjanović i Jović su uspeli da otope razliku, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 38:40 u korist Rusa. 
 
U trećoj četvrtini Rusi su se "odlepili", a loša realizacija naših u napadu olakšala im je posao pa su poveli sa 51:58.
 
Pri rezultatu 75:72 za Ruse, dve sekunde pre kraja Srbija je imala slobodno bacanje. Bogdanović nije pogodio prvo, a zatim je namerno promašio drugo. Iako je Đorđević ubacio Marjanovića i Štimca na skok, lopta je na kraju došla u ruke Rusa koji su zabeležili drugi trijumf na šampionatu.
 
Srbija u dosadašnjem toku prvenstva ima jednu pobedu i jedan poraz, kao i Belgija i Letonija, dok samo Rusija ima maksimalni učinak.
 
U narednom kolu koje se igra u ponedeljak, izabranici Aleksandra Đorđevića se sastaju sa domaćinom Turskom od 20h.
  • iIiIli

    02.09.2017 19:25
    Zao mi je .
  • pedja

    02.09.2017 19:01
    Bice dobro ako prodjemo grupu.
  • sale sa salajke

    02.09.2017 18:36
    To me je sad mnogo zabolelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).