Trener Galatasaraja: Moje izjave nisu bile na mestu

Trener košarkaša "Galatasaraja" Ergin Ataman izrazio je danas iskreno žaljenje zbog ubistva navijača "Crvene zvezde" Marka Ivkovića u Istanbulu i za svoje ranije izjave o tom incidentu rekao da nisu bile na mestu.
Trener košarkaša "Galatasaraja" Ergin Ataman izrazio je danas iskreno žaljenje zbog ubistva navijača "Crvene zvezde" Marka Ivkovića u Istanbulu i za svoje ranije izjave o tom incidentu rekao da nisu bile na mestu.

"Izjave koje sam dao na osnovu nedovoljnih saznanja o incidentima koji su se desili, definitivno nisu bile na mestu i izazvale su posledice koje mi nikako nisu bile namera", navodi se u zvaničnom saopštenju Atamana objavljenom na internet stranici "Galatasaraja".

Ataman je posle pobede nad "Zvezdom" u šestom kolu Evrolige, sve navijače crveno-belih nazvao "teroristima". "Kao sportista koji godinama učestvuje i pobeđuje na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, mogu da kažem da nijedan trofej koji sam ikada osvojio ili ću tek da osvojim nije vredniji od života jednog ljudskog bića", kaže Ataman.

On je oštro osudio događaje ispred hale Abdi Ipekči u Istanbulu i poručio da će kao sportista učiniti sve da dođe do saradnje kako se slični incidenti više nikad ne bi ponovili. "Od današnjeg dana, svi smo pođednako odgovorni ako sport izneveri ideju prijateljstva, fer nadmetanja i saradnje i pretvori se u brutalno ratno okruženje koje čak može da zapreti i ljudskim životima. Ovo nije ni lokalni, ni nacionalni problem već globalni i ovaj međunarodni fenomen moramo svi zajedno da prevaziđemo", istakao je Ataman.

Prema njegovim rečima, politika ne bi trebalo da se meša u sport. "Naš je zadatak da očuvamo sport kao polje etičke i moralne utakmice i da sprečimo da on postane sredstvo za stvaranje tenzija. Košarka mora da ostane na košarkaškim terenima i bude tema razgovora koji su isključivo vezani za polje same košarke. Na kraju, želim da naglasim da se nikada neću radovati rezultatu meča koji se odigrao 21. novembra i da ću ga se uvek sećati s tugom", poručio je Ataman.

Ivković je ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja ispred dvorane Abdi Ipekči, uoči meča dva tima u Evroligi, koji je završen pobedom turske ekipe od 110:103.

Povodom tog incidenta, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tokom telefonskog razgovora sa turskim kolegom Ahmetom Davutogluom rekao da Ataman nije dobrodošao u Srbiju, zbog izjava koje je davao posle meča.

Nastradli navijač Zvezde biće sahranjen sutra od 15 sati na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

  • IVKOVIC NS

    25.11.2014 22:08
    "Pokajao se"
    Pokajao se zato sto su mu skrenuli paznju drugi i pametniji da ne kazem namazaniji od njega.Ali njegova izjava nije ishitrena kako bi on to sad da okarakterise vec je odraz njegovog bica i realne i brutalne istine kavi sve psiholoski profili postoje,bez obzira na struku kojom se bave.Voleo bi da sretnem ovog coveka.Ne toliko da bi mi se ukazala prilika da se i ja javno pokajem sto sam ga video, vec da mu u zatecenoj situaciji pogledam pravo u facu i odam pozdrav i zahvalnost u ime srpskog naroda sto je razumeo njegovu ishitrenu izjavu i tesku situaciju uz reci "Oces da ti operem šajbu" .......
  • Неђо из Кистања

    23.11.2014 14:38
    Лаже очигледно
    Човјек је рекао оно што у дубини душе мисли о навијачима Звезде односно о српском народу и то је то. Сад покушава да се безуспјешно опере, кући вјероватно још наздравља побједи Галате и сања о обнови османлијског царства.
  • НиколаНС

    23.11.2014 12:11
    Ко хоће нека верује
    Ја нећу. Сада се пере само да би избегао консеквенце. Треба га елиминисати из спорта. Србима су због неупоредиво мањих ексцеса казне биле драконске. Колико год Турска није члан ЕУ, ЕУ недвосмислено подржава овакве ставове. То су доказали небројено пута. А доказаће то и сада када буде доносила одлуку о казни Галатасарају и овој креатури.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).