Zvezda obezbedila plasman u Top 16 fazu Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su sinoć u gostima Valensiju sa 77:68 (16:20, 22:21, 20:15, 15:16) u utakmici osmog kola Grupe D Evrolige i osigurali plasman u Top 16 fazu.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su sinoć u gostima Valensiju sa 77:68 (16:20, 22:21, 20:15, 15:16) u utakmici osmog kola Grupe D Evrolige i osigurali plasman u Top 16 fazu.

Najistaknutiji u pobedničkoj ekipi bio je Boban Marjanović, koji je ostvario "dabl-dabl" od 18 poena i 11 skokova, dok je Markus Vilijams upisao 17 poena uz samo dve asistencije. U ekipi Valensije istakao se Bojan Dubljević sa 22 poena, a Pau Ribas je postigao 17.

Zvezda posle osam odigranih utakmica zauzima drugo mesto u Grupi D sa pet trijumfa i tri poraza, dok je Valensija poslednja, šesta, sa dve pobede i šest poraza. Olimpijakos je prvi sa sedam trijumfa iz osam utakmica.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić pobedu nad Valensijom posvetio je pokojnom Aci Petroviću. "Pobedu želim da posvetim Aci Petroviću, mom prijatelju i bivšem treneru Crvene zvezde. Dva kola pre kraja smo obezbedili Top 16 fazu što je zaista fantastično, veliki uspeh. Veoma smo radosni zbog toga", rekao je Radonjić posle meča.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).