Crna Gora nenadano pobedila Srbiju, Hrvatima preti eliminacija

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore napravila je danas iznenađenje u petom kolu B grupe Evropskog prvenstva, pošto je savladala prvoplasiranu Srbiju sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:4, 2:0) i plasirala se u četvrtfinale turnira.
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore napravila je danas iznenađenje u petom kolu B grupe Evropskog prvenstva, pošto je savladala prvoplasiranu Srbiju sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:4, 2:0) i plasirala se u četvrtfinale turnira.

Izabranici Dejana Udovičića još ranije su osigurali prvo mesto i direktan plasman u polufinale. Crnogorci su zauzeli drugu poziciju i u četvrfinalu će igrati protiv trećeplasiranog tima iz A grupe.

Nezadovoljni ovakvim ishodom meča biće vaterpolisti Hrvatske, koji su sve dalje od četvrtfinala, pošto im je za plasman u tu fazu sada potrebno da poslednjeplasirana Rumunija napravi "čudo" i iznenadi Nemačku u preostalom meču ove grupe.

Duel sa Crnom Gorom je, bez sumnje, bila najlošija predstava igrača Srbije u dosadašnjem toku kontinentalnog šampionata. Vaterpolisti Srbije su tokom celog meča bili izuzetno neprecizni, bez prave organizacije u napadu, a izostala je i prepoznatljiva čvrstina u odbrani. Crnogorska ekipa je dominirala, a Srbija nakon početnog vođstva od 2:0 kao da je potpuno pala, što je rival znalački umeo da iskoristi.

Izabranici selektora Ranka Perovića "vezali" su šest golova, preokrenuli na 6:2 i najavili veliku pobedu i zlata vredne bodove. Uspela je Srbija u završnici treće i na početku četvrte deonice da priđe 8:6 i 9:7, ali tada nije iskoristila napade sa igračem više, dok je na drugoj strani odlični Predrag Jokić postigao 10. gol za Crnu Goru i tako razrešio sve dileme oko pobednika.

Trostruki strelci za Crnu Goru bili su Aleksandar Ivović i Mlađan Janović, dok su po dva pogotka za Srbiju postigli Živko Gocić i Duško Pijetlović.

  • Novi Sad

    24.01.2012 14:22
    PK
    Šta ispadne kada se Srbi i Crnogorci dogovore? ----Hrvati
  • luigi

    24.01.2012 00:00
    pa naravno da je to bio poklon crnoj gori. utakmica je licila na trening, a korist je dvostruka. em su se odmorili, em su bracu hrvate poslali kuci:)))))
  • @ Sale

    23.01.2012 18:06
    Lajte kere Jakobsfeldske
    Igrala je reprezentacija Srbije. Šta se ti uopšte mešaš ko margarin kad to ionako nije tvoja zemlja??? Mi Srbi ako oćemo možemo crnogorskoj braći i da poklonimo bodove to se tebe ne tiče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.