Ana Ivanović u četvrtfinalu Rolan Garosa

Ana Ivanović je izborila plasman u četvrtfinale Rolan Garos pobedivši danas Ruskinju Jekaterinu Makarovu sa 2:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:1.
Ana Ivanović je izborila plasman u četvrtfinale Rolan Garos pobedivši danas Ruskinju Jekaterinu Makarovu sa 2:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:1.

Meč koji je počeo još u 11h, a prekinut zbog kiše u Parizu skoro tri sata, trajao je ukupno 99 minuta.

U prvom setu ujednačenu igru obe teniserke prekinula je Ana u 12. gemu, ali joj je Ruskinja uzvratila dobivši drugi set relativno lako i brzo sa dva oduzeta servisa. To nije uzdrmalo Ivanovićevu koja na startu trećeg seta uzima servis Makarovoj, a potom još dva za siguran trijumf.

Sada u međusobnim duelima dve teniserke, Ana vodi 2:1 u pobedama. Inače, nakon poraza u finalu 2007. i osvajanja Rolan Garosa 2008, ovo je najveći uspeh Ivanovićeve na ovom turniru nakon pet godina.

Za prolaz u polufinale boriće se protiv Ukrajinke Eline Svitoline koja je postavljena za 19. nosioca. Ona je danas pobedila Francuskinju Aliz Korne sa 6:2, 7:6.

  • ZIko

    01.06.2015 05:29
    E moja Ana
    Siguran sam da sam bar trunku lepsi od Svajnija, samo nikako da se sretnemo ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.