Vavrinka šampion Rolan Garosa, Đoković i dalje bez titule u Parizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji Rolan Garos, pošto je Švajcarac Stanislas Vavrinka bio bolji u finalu sa 3:1 u setovima.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji Rolan Garos, pošto je Švajcarac Stanislas Vavrinka bio bolji u finalu sa 3:1 u setovima.

Prvi reket sveta je poveo, ali je Švajcarac potom zaigrao fenomenalno i došao do titule u Parizu.

Novaka Đokovića nije poslužila sreća ni u njegovom trećem finalu Otvorenog prvenstva Francuske. Za razliku od prva dva puta, kada je za njega koban bio Rafael Nadal, ovog puta je Vavrinka raspršio snove srpskom igraču sa 4:6, 6:4, 6:3, 6:4.

Đoković tako nije uspeo da osvoji jedini grend slem koji mu fali u karijeri. Srpski reprezentativac je imao dan odmora manje, pošto je njegov polufinalnu duel protiv Endija Mareja prekinut u petak, a u subotu se završio posle pet setova.

Vavrinka je bio osmi nosilac u Parizu, a ovo mu je drugi grend slem trofej u karijeri, posle Australijan Opena 2014.

Đoković je ostao na osam grend slemova, ali i bez trofeja na Rolan Garosu iz tri finala.

  • vuk

    07.06.2015 21:13
    bice dana za megdana
    Nije propast sveta to sto je nas Nole izgubio, treba da smo svi uz njega jer je covek kralj.I pustio je suzu kao pravi i pokazao da mu je tenis sve u zivotu, e to je ljudeskara!Napred Novace!
  • osvetnik

    07.06.2015 20:32
    ruku na srce, ali je Vavrinka bio bolji. nekako odlicniji, naracno uz dosta srece. Djokice, nista nadajmo se da ces 2016 uzeti i taj trofej. idemo u dalje pobede Nole.
  • Narodna

    07.06.2015 20:14
    Poslovica
    "Nikad ne odustani,i kad padnes ,ustani!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.