Đoković: Nisam u potpunosti zdrav, propuštam Dejvis kup

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas posle eliminacije s Vimbldona da nije bio u potpunosti zdrav, ali da je Amerikanac Sem Kveri zasluženo pobedio i izborio plasman u osminu finala.
"Nisam bio u potpunosti zdrav, ali znate, nije sada mesto i vreme da se priča o tome. Protivnik je bio na izuzetno visokom nivou i zaslužio je da pobedi", rekao je Đoković posle meča.
 
Đoković je danas eliminisan s trećeg grend slema u sezoni, pošto je u trećem kolu izgubio od Sema Kverija u četiri seta 6:7 (6), 1:6, 6:3, 6:7 (5).
 
"Čestitam Semu na pobedi. Odigrao je sjajan meč. Servirao je jako dobro. Mislim da je taj deo njegove igre danas bio brutalan. Dolazio je do lakih poena zahvaljujući kvalitetnom prvom servisu... Jednostavno me je nadigrao", rekao je Đoković.
 
Duel trećeg kola Vimbldona je zbog kiše, a potom i mraka prekinut u petak posle dva seta pri vodjstvu Amerikanca, a Đoković u subotu nije uspeo da napravi preokret i dodje do plasmana u osminu finala. Meč je danas takođe u dva navrata prekidan zbog kiše, a na kraju se ispostavilo da su te pauze više odgovarale Amerikancu, 41. teniseru na ATP rang listi.
 
"Uspeo sam da osvojim četiri grend slem turnira u nizu, naravno u dve sezone. Radije bih da razmišljam o tome, a ne o ovom porazu. Imao sam svoje šanse, pogotovo u četvrtom setu, kada sam došao u prliku da serviram za izjednačenje... Usledio je taj-brejk... I u njemu sam vodio, ali jednostavno nisam osećao lopticu i teren na način koji sam želeo. To je sport", kazao je Đoković.   
 
On je rekao da neće igrati za Srbiju u Dejvis kupu protiv Velike Britanije u Beogradu za dve nedelje, jer želi da se odmori i na neko vreme distancira od tenisa.
 
Američki teniser Sem Kveri rekao je da je njegova današnja pobeda neverovatan rezultat. "Zaista neverovatan rezultat, pogotovo ovde na Vimbldonu, najvećem turniru na svetu. Bukvalno sam u ekstazi, presrećan sam", rekao je Kveri posle meča.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.