Novak protiv Conge za finale i poziciju broj 1

Novak Đoković danas igra protiv Žo Vilfreda Conge meč za plasman u finale Vimbldona, ali i za poziciju broj 1 na svetskoj rang listi tenisera.
Novak Đoković danas igra protiv Žo Vilfreda Conge meč za plasman u finale Vimbldona, ali i za poziciju broj 1 na svetskoj rang listi tenisera. Francuz je izuzetno nezgodan protivnik za srpskog tenisera sa kojim ima skor od 5:2 u pobedama. Njihov prvi duel bio je u finalu Australian opena pre tri godine kada je Novak osvojio svoj prvi gren slem, a poslednji prošle godine u četvrtfinalu istog turnira kada je slavio Conga.

Nakon što je eliminisao Federera Francuz je rekao kako oseća da može da osvoji turnir u Londonu. "Zašto ne bih mogao da osvojim Vimbldon? Igrao sam mnogo puta sa Novakom. Uvek me je pobeđivao u važnim mečevima i sada želim to da promenim". S druge strane, Đokoković smatra da će servis biti ključan u predstojećem duelu. "Ako nemam visok procenat ubačenih prvih servisa, cela igra mi se pogoršava. Staviću akcenat na treningu na servis, da više idem na preciznost nego na snagu jer će mi to biti potrebno u narednom meču".

Đokoviću će ovo biti treće polufinale Vimbldona, Congi prvo. Meč počinje u 14 časova.

Ako Novak pobedi, bez obzira na ishod drugog polufinala između Nadala i Mareja, preuzeće prvo mesto na rang listi od Španca.

Danas se igra i polufinale muškog dubla u kojem se sastaju Nenad Zimonjić i Mikael Ljodra sa Amerikancima Bobom i Majkom Brajanom. Taj meč bi trebalo da počne takođe u 14h.

  • Fikroj

    01.07.2011 15:04
    Drzavljanin Montekarla
    nije Srbin
  • мире

    01.07.2011 11:47
    Ајде Ноле разбиј га

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.