Đoković šampion Vimbldona, u finalu razbio Nadala

Novak Đoković je osvojio svoj prvi trofej u Vimbldonu pobedivši u finalu do skora najboljeg tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala sa 3:1, po setovima 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.
Novak Đoković je osvojio svoj prvi trofej u Vimbldonu pobedivši u finalu do skora najboljeg tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala sa 3:1, po setovima 6:4, 6:1, 1:6, 6:3. Svojim trećim gren slemom u karijeri (dva puta osvajao Australian open) Novak je na najbolji način potvrdio da je zasluženo došao do prvog mesta na ATP listi.

Početak meča nije nagoveštavao da će se finale igrati na svega tri seta, oba tenisera su čvrsto držala svoj servis sve do desetog gema kada je Špancu popustio prvi servis što je Đoković iskoristio i došao do ključnog brejka. Nakon toga, Đoković igra sve sigurnije, a Rafa pravi greške netipične za njega pa u drugom setu gubi čak dva svoja servisa. Kako je izgubio drugi, tako je Nadal dobio treći set i time se, bar se tako činilo, potpuno vratio u meč. Početkom poslednjeg seta dvojica finalista jedan drugom oduzimaju servis, a u osmom gemu Đoković dolazi do tri brejk lopte i već drugu koristi, a potom na svoj servis stiže do istorijske pobede.

U prvoj izjavi pošto mu je predat veliki pehar šampion je izjavio: "Teško je opisati rečima osećanje posle pobede. Ovo je moj omiljeni turnir, turnir koji sam sanjao da osvojim. Protiv Nadala treba odigrati najbolje, čestitam mu na igri u finalu. Hvala svima koji su došli i ovaj dan učinili još posebnijim za mene. Vidimo se sledeće godine".

Nadal: "Čestitam Novaku na izvanrednoj sezoni. Vimbldon je ostvarenje sna tako da mogu da zamsilim kako se on sada oseća. Dao sam sve od sebe, pokušaću sledeći put da dodjem do trofeja".

Novaku je ovo osmi turnir od početka godine i 48. pobeda, a izgubio je svega jedan meč od Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa. Ujedno je za pobedu dobio 2.000 ATP poena i zaradio 1,8 miliona dolara.

Takođe, ovo mu je i peti uzastopni trijumf protiv Nadala ove sezone u finalnim mečevima kojem je prekinuo niz od 20 uzastopnih pobeda u Londonu. Inače, teniser sa Maljorke i dalje vodi u pobedama u međusobnim susretima sa 16:12.

Dodajmo da je trofej u ženskoj konkurenciji ove godine osvojila Čehinja Petra Kvitova, najbolji muški dubl su braća Bob i Majkl Brajan, a ženski Katrina Srebotnik iz Slovenije i Kveta Peške iz Češke.

  • Radenko

    06.07.2011 23:51
    @sramac , 021 , i lako je biti
    Nazivati Novaka licemerom , lazni patriota , moralna nula kao da je sad on kriv za stanje u Srbiji itd , vi ste psihopate , najnize i bezvredne bakterije koje nisu postigli nista u zivotu a zavidni do neba ,i da ne zaboravih ovo ha ha ha(: Novaku je lako zivi u Monaku pada sve sa neba bez rada talenta zasto ne zivi u Srbiji IDIOTI !!!!
  • maja

    05.07.2011 13:03
    mene najvise fascinira kad se uporedi (a lako se odmeri) procenat obozavatelja ovog tenisera i procenat onih koji su ravnodusni (ne bih rekla mrzitelja, prejaka je rec, nama je prosto svejedno i nije nam jasno oko cega tolika buka), kad se pogleda na vojvodjanskim sajtovima i na beogradsko - srbijanskim. I tu se vidi da smo svetlosnim godinama udaljeni, iako komsije po teritoriji.
  • Zoran021

    05.07.2011 11:51
    patriota
    Ako nekog ne zanima kako živi njegov narod,a on puni svoje džepove,on je lažni patriota i licemer!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.