Đoković i Zimonjić poraženi, Švedska smanjila na 2:1

Švedski par Simon Aspelin - Robert Linsted pobedio je Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića 6:4, 7:6 (7:5), 7:5 drugog dana četvrtfinala Dejvis Kupa koje se održava u Halmštadu. Srbija i dalje ima prednost od 2:1.
Švedski par Simon Aspelin - Robert Linsted pobedio je Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića 6:4, 7:6 (7:5), 7:5 drugog dana četvrtfinala Dejvis Kupa koje se održava u Halmštadu. Srbija i dalje ima prednost od 2:1.

Teniska slelekcija Srbije u petak je zabeležila dve pobede u Halmstadu nad domaćom selekcijom Švedske u okviru četvrtfinala Dejvis kupa.

Prvi bod doneo Viktor Troicki pobedom nad Mihaelom Riderštedom sa 3:1, dok je u drugom meču Tipsarević slavio protiv Ervina Eleskovića, koji je zbog povrede morao da preda meč.

Stručni štab je odlučio da današnji dubl protiv Šveđana Simona Aspelina i Robereta Lindšteda odigraju Zimonjić i Đoković.

Šveđani su dobili prvi set sa 6:4. U drugom setu posle dvanaest gemova nema brejka, pa se igrao taj brejk. Đoković i Zimonjić su napravili mini brejk u prvom poenu, ali su se Šveđani vratili u igru i dobili i drugi set, bilo je 7:5 u taj brejku.

Srpska reprezentacija posle prvog dana vodi sa sa 2-0 protiv Švedske, pošto je Viktor Troicki sa 3:1 pobedio Mihaela Rideršteda, dok je u drugom meču Janko Tipsarević posle samo jednog seta slavio protiv Ervina Eleskovića, koji mu je predao meč.

U nedelju će se igrati poslednja dva meča u singlu, Novak Đoković bi trebalo da igra prvi meč protiv Rideršteda, dok Troickog očekuje duel sa Eleskovićem.

Pobednik tog duela u polufinalu će igrati protiv Argentine koja je već stekla nedostižnih 3:0 u duelu sa selekcijom Kazahstana.

  • Laza

    09.07.2011 20:02
    Sta cemo sa mostom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.