Još se ne zna da li će Đoković igrati u Parizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doputovao je u Pariz, ali je izjavio da još nije odlučio hoće li igrati na turniru masters serije u francuskoj prestonici.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doputovao je u Pariz, ali je izjavio da još nije odlučio hoće li igrati na turniru masters serije u francuskoj prestonici.


Đoković je naveo da predstoji testiranje njegovog povredjenog ramena, i tek nakon toga biće poznato da li nastupa na turniru, koji se igra za nagradni fond od 2,75 miliona evra.

"Dobro veče Parizu. Sleteo sam na Orli i krećem u dvoranu Bersi da udarim nekoliko loptica na terenu, pre nego što odlučim da li ću igrati. Hvala na strpljenju, ali i dalje ne znam kako će reagovati moje rame, što će biti poznato večeras ili sutra ujutro. Veoma mi je drago što sam se vratio u najromantičniji grad", objavio je Đoković na svom sajtu.

Svetski reket broj jedan povredio je rame u subotu na polufinalnom meču ATP turnira u Bazelu, gde je izgubio od Japanca Kei Nišikorija. To je bio tek četvrti poraz briljantnog srpskog tenisera u 2011. godini, u kojoj je do sada ostvario 67 pobeda i osvojio 10 titula.

Djoković je postavljen za prvog nosioca na mastersu u Parizu i slobodan je u prvom kolu, a ukoliko bude nastupuo, njegov protivnik u drugom kolu biće Hrvat Ivan Dodig.

Neigranjem Đoković gubi milion evra

Srpski teniser i svetski broj jedan Novak Đoković biće na gubitku 1,6 miliona dolara ako izostane sa Mastersa koji je ove nedelje počeo u Parizu.

Naime, bonus za učešće na svih osam masters turnira tokom sezone iznosi dva miliona dolara, a kako je Novak već propustio turnir u Šangaju, što ga je koštalo 400.000, novi gubitak bi usledio ove nedelje.

Ukoliko odluči da zbog povrede ramena preskoči Masters u glavnom gradu Francuske, Đoković bi ostao i bez
preostalih 1,6 miliona.

  • lala

    09.11.2011 06:25
    stolica
    mi se bas stegla kada sam procitao Noletov interjvu! ili kako se to kod nas kaze??? Ma zabole me za njega i njegovo foliranje!!Jeste momak igra super, pobedjuje ali onda dodje kriza i itd... aman jel ima nesto vaznije nego njegovo rame , pardon njegov izgovor za .... Sve je to proracunato u paru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.