"Stara škola kapitalizma" Želimira Žilnika danas u MSUV

Film "Stara škola kapitalizma" Želimira Žilnika biće prikazan danas, 17. aprila, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Film "Stara škola kapitalizma" Želimira Žilnika biće prikazan u petak, 17. aprila, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Scenario i režija: Želimir Žilnik
Kamera: Miodrag Milošević
Montaža: Vuk Vukmirović
Producent: Sarita Matijević
Produkcija: Playground produkcija, Novi Sad

Učestvuju: Živojin Popgligorin, Robert Paroci, Zoran Paroški, Lazar Stojanović, Branimir Stojanović, Ernest Larsen, Tomislav Milankov, Dragan Siriški, Slobodan Djorić, Joca Šokarda, Svetozar Srdanov, Maja Krek, Ratibor Trivunac, Tadej Kurepa, Vladimir Marković, Tamara Miladinović, Leon Šurbanović, Rade Ćurčin

Stara škola kapitalizma smeštena je u sred talasa radničkih protesta koji se šire Srbijom. Revoltirani radnici provaljuju kapije fabrike u kojoj su radili i s razočarenjem otkrivaju pustoš koju su za sobom ostavili novi vlasnici. Sukobljavanja koja slede, među kojima se desi i okršaj između radnika u opremi za američki fudbal i gazde i njegovog obezbeđenja u pancirima, ne dovode do razrešenja. Grupa mladih anarhista, u znak solidarnosti kidnapuje gazde i uzima ih kao taoce. Zastupnik ruskih tajkuna, broker s Volstrita i dolazak potpredsednika SAD-a Bajdena u posetu Beogradu - neočekivano zapliću sled događaja, vodeći priču do šokantnog završetka. Film beleži sve kompleksniji, a opet i krajnje živopisan pregled sadašnjeg vremena i društvenih previranja pod razarajućim uticajima domaćeg i stranog kapitala.

Program će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Animirani filmovi u KCNS

Animirani filmovi koje su snimili mali Novosađani u okviru projekta "Vreme je za animaciju" biće prikazani danas, 6. novembra, od 16 časova u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Projekcija nagrađenog filma "Svedoci"

Film "Svedoci" za koji su autori Ivana Lalić Majdak i Miloš Teodorović dobili Nagradu Evropske unije za istraživačko novinarstvo za najbolji istraživački rad objavljen u 2014. godini u Srbiji, biće prikazan u četvrtak, 29. oktobra, u 18 časova u Kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Dokumentarac o migrantima u CK13

Projekcija dokumentarnog filma "Europe od Die" koji je sastavljen iz četiri dela u kojima su dokumentovani napori ljudi koji pokušavaju da se domognu Evrope, biće emitovan u četvrtak 10. septembra u Omladinskom centru CK13.

Dokumentarni film o Jovanu Bijeliću u GMS

Dokumentarni film o Jovanu Bijeliću iz serijala "Slikari i vajari", u produkciji Radio-televizije Beograd iz 1982. godine, biće prikazan danas, 11. aprila u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1.

Film "Žućko-priča o Radivoju Koraću" u KCNS

Film "Žućko-priča o Radivoju Koraću" u režiji Gordana Matića, koji će prisustvovati projekciji, biće prikazan danas, 2. aprila, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada u okviru programa "Dan domaćeg filma".