Ograničen maksimalan uvoz vina iz EU po jednom uvozniku

Unija poslodavaca Srbije saopštila je danas da je zadovoljna odlukom vlade kojom su raspoređene kvote za uvoz vina iz EU po preferencijalnim stopama za 2021.
Ograničen maksimalan uvoz vina iz EU po jednom uvozniku
Foto: Pixabay
Unija poslodavaca Srbije kaže da se njome uvodi red na tržšite i omogućava ravnopravna konkurencija.
 
Ovom odlukom vlade je ograničena količina vina koju može da uveze jedan uvoznik, a što je bilo predmet osporavanja u prethodnom periodu. Kvote za uvoz vina određene su prema kvartalima, i u prva tri kvartala 2021. pojedinačni uvoznik može da uveze maksimalno 15 posto ukupne kvartalne kvote.
 
Od ove odluke izuzet je poslednji kvartal. Izuzetno ako jedan uvoznik u prethodnom tromesečju nije dostigao 15 procenata kvartalne kvote, ta količina se dodaje na maksimalnih 15 posto u narednom kvartalu.
 
"Zadovoljni smo što je Vlada Srbije prihvatila inicijativu Unije poslodavca i donela ovakvu odluku. Njome se uvodi red na našem tržištu vina i omogućava ravnopravna konkurencija svim učesnicima u poslovima uvoza, bez obzira na njihovu veličinu", kaže Srđan Drobnjaković, direktor UPS-a.
 
Ukupna kvota za uvoz vina iz EU u 2021. godini iznosi 2,5 miliona litara i podeljena je na četiri jednake kvartalne kvote od po 625.000 litara, precizira se u saopštenju UPS-a.
  • Noj(e)

    17.12.2020 16:13
    Kuda plovi ovaj brod
    Kada ta ista EU bude uvela kvote vinarima iz Srbije kao recipročnu meru, kome će da bude bolje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.