VIDEO: Napravili burger s ukusom ljudskog mesa, reklama za njega dobila nagradu

Švedski startap "Oumph!" napravio je burger za koji tvrde da ima ukus ljudskog mesa, a kampanja za burger nagrađena je na marketinškom festivalu u Kanu.
Burger je napravljen od soje, gljiva, pšeničnog proteina, biljnih masti i mešavine različitih začina. Razvijen je za Noć veštica prošle godine u Stokholmu i tad je reklamiran kao "najstrašnija hrana na bazi biljaka ikada". 
"Nijedan čovek nije povređen prilikom izrade ovog burgera", glasila je tad reklama koja je privukla mnogo pažnje. 
Cilj kompanije je bio da podstakne ljude da menjaju načine ishrane.
 
Ukus ljudskog mesa su postigli, kažu, nakon opsežnih istraživanja.
 
 
Burger se sad ponovo našao u fokusu javnosti zbog reklamne kampanje koja je nagrađena srebrnom medaljom na prestižnom svetskom festivalu "Cannes Lions". Agencija za oglašavanje "LOLA MullenLowe" stoji iza te marketinške kampanje i kaže da je njen cilj uveriti mesojede da biljna hrana može da oponaša ukus bilo kog mesa.
 
"Razvijanje biljnog burgera koji ima ukus ljudskog mesa bilo je uzbudljivo i pomalo zastrašujuće, a onda je neverovatno uzbudljivo bilo i pobediti s kampanjom u Kanu", rekao je za strane medije Anders Linden, suosnivač "Oumph".
 
"Ovaj burger razvili smo u tren oka, čim smo znali kakav ukus i teksturu tražimo. Ovo je naš ultimativni i čudan način da pokažemo da je moguće stvoriti bilo koju vrstu hrane koristeći samo biljke", dodao je.
  • Dada

    30.07.2022 17:11
    Da
    Koliko znam ljudako meso je najslicnije svinjskom mesu.
  • Slobodan

    13.07.2022 12:10
    Uzas !!!
    Uzasno, pa zar da nas uvodite u kanibalizam. Ali, razumemo Svedjane. Nacizam, Sodoma i Gomora ste vi. Bolesnici !!!
  • G pen

    12.07.2022 16:01
    Soylent Green. Ali srbenda od opste kulture zna samo za cecu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.