Ovaj neobični sastojak može da poboljša ukus vaše kafe: Evo kako

Strastveni ljubitelji kafe uvek nastoje da poboljšaju doživljaj svoje omiljene šoljice.
Ovaj neobični sastojak može da poboljša ukus vaše kafe: Evo kako
Foto: Pixabay
Bez obzira da li je reč o jutarnjem espresu, kapućinu uz doručak ili osvežavajućoj ledenoj kafi popodne, kvalitet napitka oblikuju brojni faktori – od porekla i svežine zrna do tehnike pripreme. 
 
A kako je danas Međunarodni dan kafe, u nastavku sa vama delimo jedan gastronomski trik za još ukusniji omiljeni crni napitak, prenosi Danas.
 
Tajni sastojak za bolji ukus kafe
 
No, bez obzira da li je vaša kafa voćnih ili čokoladnih nota, gotovo uvek postoji nagoveštaj gorčine ili kiselosti. 
 
Ipak, dobra vesta je da postoji jedan jednostavan sastojak koji može uravnotežiti ukuse i podići vaš ritual ispijanja kafe na viši nivo, a to nije šećer, već – prstohvat dimljene morske soli, piše The Kitchn.
Zašto dodavati so u kafu?
 
Iako u početku može delovati kao neobičan dodatak, so deluje gotovo magično u neutralizaciji gorčine koja je prirodno prisutna u kafi. 
 
Samo prstohvat kvalitetne dimljene morske soli ne samo da će ublažiti oštre i kisele note, već će vašem napitku dodati i suptilnu, dimljenu složenost koja obogaćuje svaki gutljaj.
 
Ovaj jednostavan trik pojačava prirodne arome kafe, ističući njenu skrivenu slatkoću i dajući joj dublji, bogatiji ukus.
Kako pravilno koristiti so?
 
Važno je napomenuti da se obična kuhinjska so ne preporučuje. Najbolji rezultati se postižu sa visokokvalitetnom ljuspičastom morskom solju. Dovoljno je samo prstohvat ili dva, s obzirom na njenu jačinu.
 
Možete posuti so po vrućoj ili hladnoj kafi kao ukras, ili je dodati na dno šolje pre nego što skuvate espreso kako bi se potpuno rastvorila. U svakom slučaju, rezultat je ukusnija šoljica kafe.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Teme

kafa

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.