
Ovo je pet grešaka zbog kojih pohovano meso ne ispadne onako kako bismo želeli
Savršeni poh ima hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost.

Foto: Pixabay
Da biste postigli taj efekat trebalo bi da izbegavamo sledeće greške, piše Pun kufer.
1. Pohujemo meso različite debljine i veličine
Većim komadima mesa potrebno je više vremena za termičku obradu od onih manjih.
Upravo zato trebalo bi da izbegavate simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istom tiganju, te vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati nedovoljno pečen.
Umesto toga bilo bi najbolje da meso jednake debljine pečete u isto vreme.
2. Zaboravljamo na čekić za meso
Jeftini komadi mesa idealni su za pohovanje, no pritom treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali.
Bez obzira na to koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite čekić za meso ili se poslužite nekim drugim predmetom.
Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.
3. Pohujemo meso koje smo upravo izvadili iz frižidera
Ako hladan i vlažan komad mesa stavimo u zagrejan tiganj, izazvaćemo prskanje ulja na sve strane, te umanjiti mogućnost da ispržimo hrskave odreske.
Meso bi trebalo da izvadimo ih frižidera pola sata pre paniranja, te ga obavezno posušimo papirom pre stavljanja u jaje, brašno i prezlu.
Na taj način sprečićete odvajanje paniranog omotača od mesa kad ga stavite u vreo tiganj.
4. Štedimo na prezli
Da bi odrezak imao ukusan i hrskav omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za paniranje nekoliko puta.
Budite temeljni i prekrijte jajima, brašnom i prezlom svaki deo površine odreska, te tako obezbedite neponovljiv gastronomski užitak.
Nemojte se ustručavati i utisnite prezlu što jače po površinu mesa.
5. Zaboravljamo na začine
Ukoliko utrljate samo malo soli u meso pre paniranja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen.
Posolite jaja i brašno, a u prezle možete da dodate i nešto sitno naseckanog začinskog bilja, te tako odrescima podariti dodatnu dozu ukusa.
Savet plus:
Ne zaboravite pečeno meso staviti na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Musaka od tikvica i mlevenog mesa (bez krompira)
22.06.2025.•
0
Za razliku od klasične musake, ova varijanta je laganija, što je savršeno za vrele dane.
Idealno za vrele dane, pravi se za manje od 15 minuta: Brzi voćni parfe
22.06.2025.•
0
Danas vam donosimo jedan jednostavan, osvežavajuć i jeftin letnji desert koji se pravi za manje od 15 minuta - voćni jogurt parfe sa keksom.
Brz i sočan čokoladni kolač
21.06.2025.•
1
Ako tražite recept za kolač koji se brzo pravi, ne zahteva mnogo sudova, a uz to je neverovatno ukusan i sočan – ovo je pravi izbor za vas.
Brzi letnji desert: Jogurt, breskve i plazma
20.06.2025.•
1
Kada je vruće, poslednje što želimo jeste da palimo rernu. Srećom, postoji rešenje koje ne traži kuvanje, pečenje ni sate u kuhinji – a rezultat je lagan, ukusan i osvežavajuć dezert.
Kad nemate vremena ili vam se ne "kampuje" kraj šporeta: Brzi pirinač s piletinom i povrćem
18.06.2025.•
0
Kada je vruće i ne stoji vam se previše kraj šporeta, ili kad prosto nemate vremena, a želite sit, raznovrsan i ukusan ručak, tu je - pirinač s piletinom i povrćem.
Neki kažu da je ovo najbolja smesa za pohovanje
17.06.2025.•
0
Pohovano meso ili pohovano povrće poput tikvica ili patlidžana često su jelo na našim trpezama, a ukoliko želite da dobijete najbolji ukus i teksturu, u smesu za pohovanje dodajte pivo.
VIDEO: Špagete od tikvica su veliki hit i lako se pripremaju
15.06.2025.•
0
Zoodles, ili špagete od tikvica, postali su popularna alternativa tradicionalnoj testenini, naročito među ljubiteljima zdrave ishrane.
Pita savijača sa sirom, šampinjonima i origanom
15.06.2025.•
2
Fina pita koju možete jesti za bilo koji obrok, najbolje uz jogurt. Dovoljno je izdašna da bude i za goste.
Za vrele letnje dane: Hladni voćni sorbe
15.06.2025.•
0
Ovaj slatkiš bez dodatog šećera osvežava, hidrira i idealan je i kao užina i kao lagan desert.
Pina Colada: Šta vam je sve potrebno i kako se priprema?
14.06.2025.•
1
Pina Colada je osvežavajući koktel poreklom iz Kariba, koji je postao simbol letnjeg uživanja širom sveta.
Osvežavajući letnji koktel: Jedan od sastojaka je i nana
14.06.2025.•
0
Osvežavajući koktel sa nanom - biljkom koja rashlađuje telo, osvežava dah i umiruje duh, idealan je za tople letnje večeri.
Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše
13.06.2025.•
0
Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.
Ovo je trik kako da uštipci upiju manje ulja: Ideja za ukusan doručak
12.06.2025.•
0
Uštipci – hrskavi spolja, mekani iznutra, idealni za doručak ili brzu večeru. Ali često znaju da upiju previše ulja, pa postanu teški, masni i teško svarljivi.
Za ovo vredi uključiti rernu i na plus 30: Pita sa mlevenim mesom, šampinjonima i karijem
12.06.2025.•
0
Iako su vreli dani i možda vam se ne uključuje rerna, ova pita sa mlevenim mesom, šampinjonima i karijem je vredna toga.
Ledeni desert u čaši sa čia pudingom i voćem
11.06.2025.•
0
Donosimo vam osvežavajuć, a zdrav desert bogat vlaknima, omega-3 i bez veštačkog šećera.
Za brzinsko osveženje na vreo dan: Ledeni milkšejk od banane i bademovog mleka
10.06.2025.•
1
Danas vam donosimo recept za brz, jednostavan i osvežavajuć milkšejk koji će vas rashladiti u vrelim danima pred nama.
Savršeno za vrućine: Ledena limunada sa krastavcem i nanom
07.06.2025.•
0
Evo još jednog osvežavajućeg recepta za vruće letnje dane – nešto što rashlađuje, puni energijom i lako se pravi.
Ako vam "pretekne" kuvanog pirinča - ne bacajte ga: Ovo je recept za brzo i ukusno jelo
07.06.2025.•
0
Ukoliko ste za vikend spremali kuvani pirinač, velika je verovatnoća da vam je nešto preteklo, jer obično skuvamo mnogo veću količinu nego što je potrebno.
Letnji desert u čaši: Brzo se sprema i veoma je ukusan
06.06.2025.•
0
Kada temperature porastu, sve što želimo jeste nešto lagano, osvežavajuće i brzo za pripremu.
Idealno za vrele dane: Ledeni desert od pavlake, banana, ruma i piškota
04.06.2025.•
4
S obzirom da su vreli dani tek počeli, svi će tražiti način da se rashlade, a danas vam donosimo recept za jednu slatku mogućnost.
VIDEO: Ako volite poširana jaja - evo kako da ih spremite u mikrotalasnoj
01.06.2025.•
1
Poširano jaje privlači svojom teksturom i ukusom, a savršeno se uklapa u sendviče, na tost ili u salate.
Komentari 2
Milan
Zemlja čudesa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar