Dodajte jedan sastojak u vodu dok kuvate testeninu i biće ukusnija

Koliko god puta kuvali testeninu, većina nas ponavlja istu rutinu: voda, so, testenina, procediš, gotovo.
Dodajte jedan sastojak u vodu dok kuvate testeninu i biće ukusnija
Foto: Pixabay
Međutim, postoji mali trik koji koriste mnogi kuvari, a koji može podići testeninu na novi nivo . dodavanje maslinovog ulja ili belog luka u vodu za kuvanje nije tajna, ali postoji nešto još bolje.
 
Radi se o par kapi limunovog soka.
Dodavanje par kapi limunovog soka u vodu dok se testenina kuva ne menja radikalno ukus same testenine, ali čini dve vrlo korisne stvari:
 
- Pomaže u boljoj apsorpciji umaka, jer blago zakiseljena voda može omekšati površinu testenine i olakšati vezivanje umaka.
- Pojačava prirodnu aromu i svežinu jela, pogotovo kod testenina s pestom, povrćem ili ribom.
Dakle, nećete dobiti kiselkastu testeninu, već lagani, sveži momenat koji ćete osetiti tek kada pojedete zalogaj, piše Index.hr.
 
Za ovo sigurno znate, ali nije na odmet podsetiti. Voda u kojoj se kuvala testenina sadrži skrob koji savršeno povezuje umak s testeninom. Kad dodate limun u tu vodu, ona postaje još bolja - idealna za povezivanje laganih umaka s maslinovim uljem, belim vinom, pestom ili maslacem.
 
Upravo ta voda (s limunom) često je tajni sastojak kremastih umaka koji zapravo ne sadrže ni kap pavlake.
Koliko limuna je dovoljno?
 
Ne treba preterivati - četvrtina limuna na litar vode je sasvim dovoljna. Dodajte sok u vodu kad proključa, odmah pre nego što ubacite testeninu. Ako želite dodatni aromatični efekat, u vodu možete ubaciti i koricu limuna.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Pirinač postaje sve otrovniji

Studijom, čiji su rezultati objavljeni u naučnom listu "Lancet", utvrđeno je da će pirinač biti sve otrovniji usled zagrevanja atmosfere, tj. povećanja emisije ugljen-dioksida (CO2).