Pet zdravstvenih tegoba koje otklanja seks

Seks je korisna i zabavna telesna aktivnost, koja ima odličan efekat na zdravlje vašeg tela i duha.
Seks je korisna i zabavna telesna aktivnost, koja ima odličan efekat na zdravlje vašeg tela i duha.

Neki naučnici tvrde da su redovni polni odnosi ključ večne mladosti i dobrog telesnog i duševnog stanja svakog pojedinca. Dokazano je da seks ima i lekovit učinak, posebno kod bolesti psihosomatskog izvora, a olakšava i rešava i brojne druge zdravstvene probleme.

Seks jača srce

Tokom seksa naše disanje postaje dublje i brže, što povećava nivo kiseonika u krvi i jača srčani mišić. Za vreme polnog odnosa se povećava i nivo ženskog hormona estrogena, koji je poznat po svojim blagotvornim učincima na srce.

Seks smanjuje holesterol

Kod muškaraca se za vreme seksa povećava nivo testosterona koji pomaže jačanju kosti i mišića, a istovremeno snižava nivo holesterola.

Seks ublažava simptome artritisa

Seksom se možete rešiti glavobolja i bolova koje stvara artritis. Ako ste često pod stresom, ne postoji bolja terapija od seksa. Odličan je i za zdravlje prostate.

Seks skida suvišne kilograme

Stručnjaci tvrde da seksom jednom nedeljno tokom jedne godine potrošite 7.500 kalorija, što je isto kao da ste pretrčali 120 kilometara.

Seks olakšava PMS

Jedno istraživanje je potvrdilo da seks olakšava menstrualne tegobe. U istraživanju je učestvovalo više od 1.000 žena. One žene koje su imale redovne odnose ređe su se žalile na predmenstrualne i menstrualne bolove.

  • Душан

    09.01.2012 22:21
    Отклања здравстевне тегобе...
    ...а и лепо је...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.