Zvao hitnu pomoć zbog psa, rekao da mu je povređen sin

Jedan Poljak iz Lođa toliko se uspaničio pošto je njegov pas jazavičar u šetnji nespretno udario glavu da je odmah pozvao Hitnu pomoć i tražio da pošalju kola i lekara, a da ne bi bio odbijen izmislio je da mu je osmogodišnji sin pao sa drveta i povredio se.
Dispečeru se taj 38-godišnjak učinio savršeno uverljiv i poslao je hitnu pomoć, da bi se pokazalo da nema povređenog deteta, da taj čovek ni nema decu i da je pomoć potrebna osmogodišnjem jazavičaru Tajsonu koji je udario glavu, a vlasnik nije umeo da mu pruži prvu pomoć.
 
- Hitna pomoć pozvala nas je da dođemo. Vlasnik jazavičara kažnjen je novčano za to što je bez potrebe zvao hitnu pomoć - kazao je Pavel Vitčak iz lokalne policije.
 
Dispečeri Hitne pomoći obučeni su da pokušaju da procene da li je poziv lažan, ali dešava se da to ustanove tek po dolasku na mesto događaja.
 
- Imali smo slučaj da je jedna žena pozvala Hitnu pomoć zato što nije umela da izmeri sinčiću temperaturu. To je kockanje ljudskim životima zato što ekipa koja ide kod pacijenta sa povišenom temperaturom nije u stanju da spasi nekoga kome je pomoć zaista potrebna - rekao je direktor Hitne pomoći u Lođu Boguslav Tika.
 
Autor: Beta

Teme

pas

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin