Osuđen jer je urezao inicijale na spomenik

Jedan mladić u Teksasu osuđen je na tri dana zatvora i kaznu od 250 dolara jer je urezao svoje inicijale na Ruzveltov luk na severnom ulazu u američki nacionalni park Jelouston.
Zvaničnici su naveli da je jedan posetilac uočio 26-godišnjeg mladića iz grada Džošua u Teksasu kako urezuje inicijale "DDT" na kamen luka.
 
Nekadašnji američki predsednik Teodor Ruzvelt u aprilu 1903. godine položio je kamen temeljac za izgradnju luka u Jeloustonu.
 
 
Ruzvelt je bio predsednik SAD od 1901. do 1909. godine, a njegova politika stvorila je svetsku silu od dotad izolacionističke Amerike. Sproveo je plan za izgradnju Panamskog kanala, a za posredovanje u rusko-japanskom ratu 1905. dobio je 1906. Nobelovu nagradu za mir.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin